Ναυπλιώτου: ήταν συνειδητή επιλογή να μην κάνω παιδιά - δεν θα υιοθετούσα μόνη

Ναυπλιώτου: ήταν συνειδητή επιλογή να μην κάνω παιδιά - δεν θα υιοθετούσα μόνη

Μία από τις πιο αγαπημένες Ελληνίδες ηθοποιούς, η Μαρία Ναυπλιώτου, μίλησε στον Άρη Καβατζίκη και την τηλεοπτική κάμερα του «Πάμε Δανάη» για τα στερεότυπα που έχει αντιμετωπίσει ως γυναίκα, καθώς και για την συνειδητή της απόφαση να μην αποκτήσει παιδιά.

Όπως εξομολογήθηκε στη συνέντευξη, έχει ταλαιπωρηθεί από στερεότυπα καθώς «ζούμε σε μια πατριαρχική και ανδροκρατούμενη κοινωνία». Συγκεκριμένα, η γνωστή ηθοποιός δήλωσε: «Το γεγονός ότι έχω δεχτεί τόσες πολλές ερωτήσεις πάνω στο θέμα της οικογένειας και του παιδιού που ανάλογες δεν έχει δεχτεί ένας άνδρας συνάδελφός μου, είναι ένα στερεότυπο».

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στην προσωπική της ζωή και συγκεκριμένα, στο κομμάτι των σχέσεων. Παραδέχτηκε ότι παρόλο που μια περίοδο ήταν κοντά στο να παντρευτεί, τελικά δεν προχώρησε σε αυτό το βήμα, σημειώνοντας ότι υπήρχε απόσταση στα θέλω.

«Υπήρχαν πάρα πολλές διαφορές σε αυτά που θέλαμε στη ζωή. Καμιά φορά και η αγάπη δε φτάνει. Ούτε εγώ, ούτε εκείνος, ούτε η στιγμή ήταν τέτοια που θα μπορούσαμε να επιτρέψουμε στον καθένα από εμάς να μπορέσει να ζήσει αυτά που θέλει αλλά να είμαστε και μαζί. Χρειάζεται πολύ μεγάλο επίπεδο ωριμότητας να μπορέσεις να κάνεις μια σχέση που να αισθάνεσαι και ελεύθερος αλλά και συγχρόνως να είσαι και αφοσιωμένος μέσα σε αυτή», είπε.

Τα παιδιά χρειάζονται χώρο, χρόνο και πολύ μεγάλο κομμάτι της εσωτερικής μας ζωής

Πάνω στο θέμα του παιδιού, η Μαρία Ναυπλιώτου, υπήρξε αφοπλιστικά ειλικρινής τόσο στο γιατί επέλεξε να μην κάνει παιδιά, όσο και στο κομμάτι της υιοθεσίας - το οποίο, όπως δήλωσε, είναι κάτι που δεν θα έκανε ποτέ μόνη της.

«Τα παιδιά χρειάζονται χώρο, χρειάζονται χρόνο, χρειάζονται πολύ μεγάλο κομμάτι της εσωτερικής μας ζωής. Αυτό, αν δε μπορείς να το εξασφαλίσεις καλύτερα να μην κάνεις παιδιά. Εγώ επέλεξα πολύ συνειδητά να μην κάνω παιδιά.

Το να υιοθετήσεις ένα παιδί εξαρτάται από πολλά. Εξαρτάται από το αν έχεις μια σχέση και ένα τέτοιο σπιτικό… Δε θα επέλεγα να υιοθετήσω ένα παιδί μόνη μου, εγώ. Θαυμάζω πάρα πολύ τους ανθρώπους που το κάνουν, εγώ δε θα το επέλεγα. Τώρα αν σε 10 χρόνια βρίσκομαι σε μια σχέση που θα μπορώ να προσφέρω σε ένα παιδί μια οικογένεια, δεν ξέρω αλλά νομίζω ότι τις επιλογές μου τις έχω κάνει».

Πηγή: thetoc.gr

v