11χρονος έσωσε τη ζωή ενός παιδιού και μιας ηλικιωμένης μέσα σε λίγες ώρες

11χρονος έσωσε τη ζωή ενός παιδιού και μιας ηλικιωμένης μέσα σε λίγες ώρες

Η 9η του Δεκέμβρη ήταν μια μέρα σαν όλες για τον 11χρονο Davyon Johnson, ώσπου… δεν ήταν. Μέσα σε λίγες ώρες βρέθηκε στη δύσκολη θέση να κρέμεται από τα χέρια του η ζωή ενός μικρότερoυ παιδιού και μιας ηλικιωμένης γυναίκας.

«Είναι ένα παιδί που βοηθάει τους άλλους σε κάθε ευκαιρία», λέει η μαμά του μικρού ήρωα, «είναι ένας καθημερινός ήρωας, τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο».

Η σπουδαία ημέρα του Davyon ξεκίνησε όταν ένα παιδί μπήκε στην τάξη του πανικόβλητος επειδή πνιγόταν. «Ο μικρός είχε προσπαθήσει να ανοίξει ένα μπουκάλι νερό με τα δόντια του και το καπάκι εκτοξεύθηκε στον λαιμό του», συνεχίζει η περήφανη μαμά, «ο γιος μου πετάχτηκε μπροστά απ’ όλους, ανοίξε χώρο και έκανε τη λαβή Χάιμλιχ στο παιδάκι, την οποία είχε μάθει μόνος του από βίντεο στο youtube».

Λίγες ώρες αργότερα, ο Davyon και η μαμά του επέστρεφαν από το γυμναστήριο, όπου ο μικρός προπονείται στην πάλη. Καθώς πλησίαζαν στο σπίτι τους, μύρισαν καπνό και είδαν ένα γειτονικό σπίτι να καίγεται. Η γυναίκα τότε, σταμάτησε μπροστά στο φλεγόμενο σπίτι και τηλεφώνησε στα επείγοντα για βοήθεια. Ο μικρός πεταχτηκε στην πόρτα και άρχισε να χτυπάει δυνατά μήπως κάποιος είναι μέσα. Είδε κάποιους να βγαίνουν από το σπίτι το οποίο είχε τυλιχτεί στις φλόγες, αλλά μια γιαγιά με περπατούρα δεν είχε διαφύγει τον κίνδυνο. Ο Davyon έτρεξε προς το μέρος της, δίπλα στις φλόγες, και την βοήθησε να απομακρυνθεί γρήγορα από τον κίνδυνο.

Η μαμά του θεωρεί ότι το θάρρος του μικρού και η έμφυτη επιθυμία του να βοηθά τους άλλους είναι αυτά που θα τον βοηθήσουν να κάνει μεγάλα πράγματα στη ζωή του. Εκείνος πάλι, πιστεύει ότι τον εμπνέει το πνεύμα του πρόσφατα αδικοχαμένου πατέρα του, ο οποίος του είχε εμφυσήσει τις σωστές αρχές.

Ο ηρωισμός του μικρού τράβηξε τα βλέμματα των τοπικών αξιωματούχων (της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και των Αρχών) που θέλησαν να τον συγχαρούν επίσημα και να τον βραβεύσουν για την ανδρεία του. Εκείνος όμως, σύμφωνα με τη μαμά του, «δεν ήθελε κάποια αναγνώριση, αλλά όπως και να το κάνουμε, αυτό που έκανε είναι αξιοθαύμαστο».

Ίσως η μεγαλύτερη τιμή να είναι ότι ο Δήμαρχος του τόπου του ανακύρηξε την 10η Δεκέμβρη ως «Ημέρα Davyon Johnson» και του έδωσε το κλειδί της πόλης.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, το μοναδικό σχόλιο του 11χρονου ήρωα ήταν ότι «ένιωσε πολύ όμορφα».

Πηγή: today.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v