Μαμά φτιάχνει φυλαχτά για τη μητρότητα από μητρικό γάλα και μαλλιά μωρού

Μαμά φτιάχνει φυλαχτά για τη μητρότητα από μητρικό γάλα και μαλλιά μωρού

Μια νεαρή μητέρα από την Ινδία δημιουργεί μικρά αγαλματίδια, χρησιμοποιώντας μητρικό γάλα, μαλλιά νεογέννητου μωρού, νύχια και ομφάλιο λώρο. Η 27χρονη Tharika, είναι λάτρης της τέχνης και της χειροτεχνίας και μία από τους πρώτους στη χώρα που έφτιαξε αυτά τα αξέχαστα αναμνηστικά για νέες μαμάδες.

Τα αγαλματάκια μωρών είναι ένα ενθύμιο, ένα φυλαχτό που θυμίζει στις μητέρες τις πρώτες στιγμές με το μωρό τους.

Η Tharika χρησιμοποιεί 15 ml μητρικού γάλακτος και το μετατρέπει σε «πλαστικό», χρησιμοποιώντας συντηρητικά και πλάθοντας το σε ρητίνη για περίπου δύο μήνες. Αυτό διαμορφώνει τις σταγόνες του γάλακτος για να κάνει τις φιγούρες. Ενώ χρησιμοποιεί καλούπια, προσθέτει επίσης τα κομμένα νύχια και τις τούφες των μαλλιών ενός μωρού για να φτιάξει αυτά τα κομμάτια.

«Φτιάχνω και κοσμήματα. Για μενταγιόν αρκούν 3 ml μητρικό γάλα» είπε η νεαρή μητέρα, ενώ σημείωση πως η επιχείρησή της έχει μεγάλη απήχηση στις μητέρες και οι παραγγελίες της πληθαίνουν καθημερινά.

Η ιδέα της ήρθε όταν γέννησε τον γιο της. Αφού πειραματίστηκε για οκτώ μήνες, η Tharika κατάφερε τελικά να φτιάξει ένα άγαλμα μωρού από το μητρικό της γάλα.Όπως εξήγησε: «Ως νέα μαμά είχα όνειρο να κρατήσω το δικό μου μητρικό γάλα. Σοκαρίστηκα όταν έμαθα για τα κοσμήματα από μητρικό γάλα. Ήμουν περίεργη να μάθω περισσότερα γι' αυτό. Προσπάθησα να φτιάξω ένα για τον εαυτό μου και το πέτυχα. Ήθελα να βοηθήσω και άλλες μαμάδες να κάνουν το ίδιο και έτσι ξεκίνησε αυτή η όμορφη ιδέα».

Πηγή: metro.co.uk

v