Η πεθερά μου δε σταματά να ζητά εγγονάκι - με εξοργίζει και με αγχώνει!

Η πεθερά μου δε σταματά να ζητά εγγονάκι - με εξοργίζει και με αγχώνει!

Το πρώτο πράγμα που σκέφτεται κάθε γονιός όταν βλέπει το παιδί του να παντρεύεται και να βάζει τη ζωή του σε ένα πρόγραμμα είναι το πότε θα αποκτήσει εγγόνια. Παρ’ όλ’ αυτά, δεν είναι κάτι που πρέπει να επιβάλλουμε στα παιδιά μας ούτε να πιέζουμε να το επισπεύσουν. Όταν δύο άνθρωποι παντρεύονται, συνήθως το κάνουν επειδή έχουν σχέδια για οικογένεια, οπότε η πίεση από μέρους μας, περισσότερο κακό κάνει παρά καλό.

Κάπως έτσι ένιωσε και μια επίδοξη μαμά, όταν η πεθερά της άρχισε να την πιέζει λέγοντας ότι πρέπει να βιαστούνε να της χαρίσουν ένα εγγονάκι. Το ζευγάρι προσπαθεί ήδη εδώ και λίγους μήνες και το τελευταίο που χρειάζεται είναι τα βλέμματα των άλλων επάνω τους.

Όπως εξήγησε η αγανακτισμένη νύφη στα social media, εκείνη είναι κοντά στα 30 και εκείνος λίγο μεγαλύτερος και μόλις πρόσφατα αποφάσισαν ότι είναι έτοιμοι να γίνουν γονείς. Η πεθερά της, όμως, νιώθει τόσο έτοιμη να γίνει γιαγιά που ζητά συνεχώς αναφορά για το τι κάνουν ώστε να μείνει η γυναίκα έγκυος το συντομότερο.

«Έχει τώρα δύο μέρες που παίρνει τηλέφωνο να με ρωτήσει αν είμαι έγκυος και αν μου ‘χει έρθει περίοδος», λέει η πεθερόπληκτη, «Μάλιστα, κάποιες φορές το κάνει με χαριτωμένα υπονοούμενα του τύπου “μήπως έχετε κανένα καλό νέο;”»

«Το έκανε πριν καν ξεκινήσουμε τις προσπάθειες», συνεχίζει έξαλλη, «που δεν έχανε ευκαιρία να μας υπενθυμίσει πόσο πολύ λαχταράει να γίνει γιαγιά, λες και αν κάναμε ποτέ παιδί θα το κάναμε για εκείνη και όχι για εμάς. Τώρα που προσπαθούμε όντως, η επιμονή της με εξοργίζει και με αγχώνει… Είναι πιθανόν να πάρει και ένα χρόνο μέχρι να συλλάβουμε. Θα την ανέχομαι για τόσο καιρό;».

Τελικά, αποφάσισε να αντιμετωπίσει κατά πρόσωπο την «απειλή» κι έτσι ζήτησε από την πεθερά της να σταματήσει να ρωτάει κάθε τόσο γιατί το παιδί το κάνουν για εκείνους και όχι επειδή έχουν υποχρέωση να την κάνουν γιαγιά.

«Της το είπε ακόμα και ο γιος της», λέει, «αλλά εκείνη δεν χαμπάριασε τίποτα. Το ίδιο βράδυ με ξαναρώτησε αν είμαι έγκυος. Αυτή τη φορά της την είπα χοντρά και μετά έμαθα ότι στράβωσε μαζί μου. Καλά να κάνει!».

Πηγή: mirror.co.uk

v