Είμαι ευγνώμων που σώθηκε το ένα διδυμάκι μου - νόμιζα ότι θα χάσω και τα δύο

Είμαι ευγνώμων που σώθηκε το ένα διδυμάκι μου - νόμιζα ότι θα χάσω και τα δύο

Η Megan Phipps ένιωσε αρκετά νωρίς στην εγκυμοσύνη ότι στο σώμα της συνέβαινε κάτι διαφορετικό από τις προηγούμενες φορές. Ζήτησε, λοιπόν, άμεση ιατρική βοήθεια και οι εξετάσεις αποκάλυψαν κάτι που δεν γνώριζε καν ότι είχε: διπλή μήτρα.

Έμαθε επίσης, ότι τις προηγούμενες φορές είχε κυοφορήσει τα παιδιά της στη δεξιά μήτρα και πώς η αριστερή ήταν ανενεργή μέχρι σήμερα.

Κάμποσο καιρό μετά, αφόρητοι πόνοι την οδήγησαν στο νοσοκομείο. Εκεί, βρέθηκε μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη. Έπρεπε να γεννήσει γιατί κινδύνευε και αυτή και τα μωρά της. Ήταν μόλις στις 22 εβδομάδες.

«Όταν μπήκα στο χειρουργείο», θυμάται, «οι γιατροί μου είπαν ότι τα μωρά μου είχαν μόλις 1% πιθανότητα το καθένα να επιζήσει λόγω των ιδιαιτεροτήτων της κατάστασής μου».

Η Phipps είπε στους γιατρούς να προχωρήσουν με τη γέννα και να κάνουν τα αδύνατα δυνατά για τα παιδιά της. Τελικά, τα διδυμάκια της γεννήθηκαν ζυγίζοντας λιγότερο από 500 γραμμάρια και η μάχη τους για τη ζωή ξεκίνησε αμέσως.

Δυστυχώς, η μία κορούλα της υπέκυψε στην κακή της υγεία στις 12 ημέρες από τη γέννησή της. Η δεύτερη όμως αποδείχτηκε αληθινό θηρίο και βγήκε νικήτρια ύστερα από 144 μέρες στην εντατική. Όταν πήγε σπίτι της ζύγιζε σχεδόν 4 κιλά και ήταν πλέον υγιέστατη.

«Για πολύ καιρό», λέει η χαρούμενη μαμά, «η μόνη μου οικογένεια ήταν οι νοσηλεύτριες, οι γιατροί και το προσωπικό του νοσοκομείου που έτρεχαν καθημερινά για το παιδί μου. Θέλω όλες οι μαμάδες που περνάνε το ίδιο να μάθουν την ιστορία μου για να ξέρουν ότι δεν πρέπει να χάνουν ποτέ τις ελπίδες τους αφού όλα είναι δυνατά».

Πηγή: cafemom.com

v