Ό,τι κι αν πεις για τη μητρότητα είναι λίγο - μόνο αν τη ζήσεις καταλαβαίνεις

Ό,τι κι αν πεις για τη μητρότητα είναι λίγο - μόνο αν τη ζήσεις καταλαβαίνεις

«Αν δεν γίνεις μάνα, δεν θα με καταλάβεις»: αυτά τα λόγια μου έλεγε η μητέρα μου από μικρή και πράγματι, αυτή τη φράση την ένιωσα βαθιά μέσα μου μόνο όταν γέννησα την κόρη μου.

Μου το έλεγε κάθε φορά που γκρίνιαζα ή έκλαιγα, διαβεβαιώνοντάς με ότι θα ήταν πάντα εκεί για να με ακούσει και ότι με αγαπούσε περισσότερο από όσο θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ, επειδή ήταν η μαμά μου. 

Είχε δίκιο! Όταν αποκτάς παιδί όλα αλλάζουν, είναι σαν η καρδιά σου να κυκλοφορεί έξω απ' το σώμα σου. Το δέσιμο είναι μοναδικό και η αγάπη τόσο δυνατή που δεν περιγράφεται με λόγια.

Μπορούμε να προβλέψουμε πώς είναι η εγκυμοσύνη, όταν φανταζόμαστε την κοιλιά μας να μεγαλώνει. Μπορούμε να διαβάσουμε πολλά γύρω απ' το θέμα «παιδί». Μπορούμε να ρωτήσουμε πώς είναι να κυλάει και να κλωτσάει ένα μωρό. Αλλά δεν ξέρουμε πραγματικά πώς είναι. Η θεωρία απέχει από την πράξη.

Το πώς νιώθεις όταν κρατάς το μωρό σου στην αγκαλιά σου είναι απίστευτο. Ο χρόνος σταματάει και υπάρχετε εσείς οι δυο.

Στο σπίτι σου δεν θα υπάρχει πια ησυχία, ούτε τάξη. Αμέτρητες φορές θα μαζεύεις παιχνίδια και θα καθαρίζεις το χυμένο γάλα ή τα δημητριακά από το πάτωμα. Όταν όμως το μωρό σου θα έρχεται προς το μέρος σου και θα σου φωνάζει «μαμά», θα ξεχνάς οποιαδήποτε κούραση και ταλαιπωρία.

Καθώς θα μεγαλώνει και θα ανοίγει τα φτερά του θα βιώνεις πολλά συναισθήματα. Και θα αναρωτιέσαι συνεχώς αν είσαι σωστή μητέρα.

Μπορείς να διαβάσεις πολλά για τη μητρότητα, αλλά δεν θα καταλάβεις αν δεν βρεθείς σε αυτή τη θέση. Έχω αγαπήσει και ενστερνιστεί τη φράση που μου έλεγε η μαμά μου, όπως και τόσα άλλα πράγματα. Εύχομαι κάποια στιγμή το ίδιο να λέει και η κόρη μου στα δικά της παιδιά.

Ελεύθερη μετάφραση από herviewfromhome.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v