Παππούς θυσιάστηκε για να σώσει την εγγονή του - έπεσε σε παγωμένη λίμνη

Παππούς θυσιάστηκε για να σώσει την εγγονή του - έπεσε σε παγωμένη λίμνη

Ένας άνδρας από το Ιλινόις έχασε τη ζωή του όταν πήδηξε σε παγωμένη λίμνη για να σώσει την εγγονή του που πνιγόταν, σύμφωνα με τις Αστυνομικές Αρχές.

Σύμφωνα με μαρτυρίες της οικογένειας, δύο αδερφές 8 και 10 ετών βγήκαν βόλτα με τα έξι σκυλιά τους το Σάββατο το πρωί όταν δύο κουτάβια λύθηκαν και το μεγαλύτερο κορίτσι έτρεξε στην παγωμένη λίμνη για να τα πιάσει. Ξαφνικά, όμως, βρέθηκε στα νερά της λίμνης που βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής από το σπίτι τους. 

Όταν την είδε ο παππούς της, ο οποίος φιλοξενεί τις δύο αδελφές, έτρεξε αμέσως προς το μέρος της και πήδηξε στα παγωμένα νερά. «Δεν σκέφτηκε αν θα κινδυνεύσει, απλά έτρεξε να σώσει την εγγονή του» δήλωσε στενός συγγενής που ήταν μπροστά στο περιστατικό. 

Αφού βούτηξε στη λίμνη, πλησίασε το 10χρονο κορίτσι αλλά δεν κατάφερε να το βγάλει έξω καθώς άρχισε να βουλιάζει. Όταν τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας συνειδητοποίησαν ότι πνίγεται, του πέταξαν ένα μακρύ λουρί σκύλου για να τον βγάλουν έξω αλλά δεν κατάφερε να το πιάσει. «Τον βλέπαμε να πηγαίνει στον πάτο της λίμνης και δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα» δήλωσαν δακρυσμένοι.

Μέσα σε λίγα λεπτά έφτασαν οι διασώστες οι οποίοι ανέσυραν το κορίτσι και τον άνδρα στις 8:06 π.μ. και 8:15 π.μ. αντίστοιχα και τους μετέφεραν εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Εκεί ο άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή ενώ το κορίτσι παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με τις αρχές και τα μέλη της οικογένειας. 

Πηγή: today.com

v