Μωράκι χειρουργήθηκε την ώρα του τοκετού - σώθηκε από βέβαιο θάνατο

Μωράκι χειρουργήθηκε την ώρα του τοκετού - σώθηκε από βέβαιο θάνατο

Όταν η Lauren Sanford ήταν 18 εβδομάδες έγκυος, ο υπέρηχος αποκάλυψε πως το μωράκι της είχε μια σπάνια πάθηση που ονομάζεται σύνδρομο Pierre Robin και προκαλεί ανωμαλίες στο κεφάλι και στο πρόσωπο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα, η αναπνευστική οδός είναι φραγμένη, καθιστώντας τον τοκετό δύσκολο και επικίνδυνο.

Στις 32 εβδομάδες, ο γιατρός ενημέρωσε τη γυναίκα ότι ο μικρός Oliver θα πρέπει να γεννηθεί με καισαρική τομή ενώ θα χρειαζόταν να χειρουργηθεί κατά τη διάρκεια του τοκετού προκειμένου να καταφέρει να αναπνεύσει.

«Το να ακούς ότι υπάρχει πρόβλημα στο έμβρυο είναι πολύ τρομακτικό» ανέφερε ο μπαμπάς της οικογένειας, Josh Setten. «Όταν ο γιατρός μας εξήγησε τι συμβαίνει και τι πρέπει να γίνει, συμφωνήσαμε χωρίς δεύτερη σκέψη. Ήταν ο μόνος τρόπος να σώσουμε τον γιο μας». 

Η Lauren και ο Josh εντάχθηκαν σε διαδικτυακές ομάδες υποστήριξης για γονείς με παιδιά με σύνδρομο Pierre Robin για να είναι προετοιμασμένοι. Έμαθαν πως, παρά τα προβλήματα που προκαλεί το συγκεκριμένο σύνδρομο, τα μωρά με  Pierre Robin συνεχίζουν να ζουν πολύ φυσιολογικές ζωές. 

Όταν έφτασε η ώρα του αντισυμβατικού τοκετού, όλα έγιναν όπως τα είχαν προγραμματίσει. Ο μικρός Oliver γεννήθηκε με καισαρική τομή και κατά τη διάρκεια του τοκετού υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για να μπορέσει να αναπνεύσει. 

Η Δρ Shani Delaney, μέλος της ομάδας 30 ατόμων που συμμετείχαν στη γέννα και το χειρουργείο του Oliver, εξήγησε ότι «πρόκειται για μια σπάνια και επικίνδυνη επέμβαση που τελικά πήγε καλά. Ωστόσο, η αποθεραπεία είναι πολύπλοκη και χρειάζεται χρόνο». 

Ο μικρός Oliver, ο οποίος χειρουργήθηκε στις 16 Νοεμβρίου του 2021, βρίσκεται ακόμα στο νοσοκομείο. Όταν θα έρθει η ώρα να πάει σπίτι του, θα πρέπει να έχει διαρκώς δίπλα του μια νοσοκόμα για να τον βοηθάει όταν δεν θα μπορεί να αναπνεύσει κανονικά. 

Στην πορεία, θα χρειαστεί τουλάχιστον ένα ακόμα χειρουργείο για να μπορεί να αναπνέει κανονικά, χωρίς δυσκολία. Στο μεταξύ, οι γονείς του ανέφεραν πως είναι ένα χαρούμενο μωράκι που πρόσφατα άρχισε να χαμογελάει. 

Πηγή: today.com

v