Μια νέα συναρπαστική παιδική χαρά περιμένει τα παιδιά στο Experience Park

Μια νέα συναρπαστική παιδική  χαρά περιμένει τα παιδιά στο Experience Park

Σε πλήρη λειτουργία είναι πλέον η παιδική χαρά έκτασης άνω των 5.700 τ.μ. στο The Ellinikon Experience Park στο Ελληνικό. Από χθες, 1η Φεβρουαρίου, το «Παιδικό Δάσος», όπως ονομάζεται, άνοιξε τις πόρτες του και περιμένει τα παιδιά κάθε μέρα από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ.

Όπως διαβάζουμε στη σχετική ανακοίνωση, ο χώρος που είναι αφιερωμένος στα παιδιά βρίσκεται στην καρδιά του πάρκου και ο σχεδιασμός του είναι εμπνευσμένος από την ιστορία της πολιτικής αεροπορίας, αλλά και τη μαγεία της φύσης και προσφέρει ανεξάντλητες ευκαιρίες για ψυχαγωγία, εκπαίδευση και εξερεύνηση.

Το Παιδικό Δάσος είναι εξοπλισμένο με 35 ξύλινα παιχνίδια και κατασκευές που ενθαρρύνουν τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τη φύση και να καλλιεργήσουν τη δημιουργικότητά τους. Η παιδική χαρά περιλαμβάνει πολλά διαδραστικά παιχνίδια καθώς και παιχνίδια κατάλληλα για παιδιά ΑΜΕΑ. Τα παιχνίδια περιβάλλονται από δέντρα και αρωματικούς θάμνους, προσκαλώντας τα παιδιά να γνωρίσουν καλύτερα την φύση παίζοντας.

Μεταξύ άλλων, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν έναν μικρό διάδρομο απογείωσης, όπου ένα μικρό τελεφερίκ τα «απογειώνει» και τα «ταξιδεύει» μέχρι το ξύλινο αεροπλάνο. Το αεροπλανο και όλα τα ξύλινα παιχνίδια του Δάσους είναι κατασκευασμένα με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον και σχεδιασμένα πάντα με γνώμονα την ασφάλεια των μικρών επισκεπτών.

Η παιδική χαρά λειτουργεί καθημερινά από τις 17:00 μέχρι τις 21:00. Η είσοδος στο Πάρκο είναι δωρεάν και η πρόσβαση γίνεται από τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, πολύ κοντά στη στάση Μετρό Ελληνικού. Για την διευκόλυνση των επισκεπτών έχει δημιουργηθεί χώρος ελεύθερης στάθμευσης στο Πάρκο.

Για την ασφάλεια των επισκεπτών τηρούνται οι σχετικές διαδικασίες και συστάσεις που θεσπίζονται από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές.

v