«Αφήστε να πάω μαζί του»: το σπαρακτικό αντίο του πατέρα στον 19χρονο Άλκη

«Αφήστε να πάω μαζί του»: το σπαρακτικό αντίο του πατέρα στον 19χρονο Άλκη

Σε κλίμα οδύνης κηδεύτηκε σήμερα νωρίς το μεσημέρι στον Ι. Ν. Αγίου Αθανασίου στη Βέροια ο Αλκιβιάδης Καμπανός. Συγγενείς, φίλοι αλλά και άγνωστοι έσπευσαν να χαιρετήσουν για μία τελευταία φορά τον 19χρονο με δάκρυα στα μάτια και βαθιά θλίψη για όσα συνέβησαν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, όταν ο Άλκης άφησε την τελευταία του πνοή στην οδό Γαζή στη Θεσσαλονίκης, έπειτα από επίθεση που δέχτηκε.

Ο σπαραγμός του πατέρα του

«Καλή αντάμωση να έχουμε αγόρι μου, καλή αντάμωση» έλεγαν συγγενείς του, ενώ ο πατέρας του αγοριού σπαράζοντας στο κλάμα φώναζε: «Αφήστε με! Αφήστε με να πάω μαζί του».

«Μεγαλώνουμε τα παιδιά μας σωστά, τους λέμε να προσέχουν και έρχεται ένας αλήτης και μας τα παίρνει; Είναι δυνατόν;» λένε μεταξύ άλλων, αγανακτισμένοι και με πόνο. Δίπλα στην οικογένεια του άτυχου νεαρού βρίσκονται από την πρώτη στιγμή, τόσο οι φίλοι του όσο και φίλαθλοι από όλες τις ομάδες της Θεσσαλονίκης.

Η αποτρόπαια επίθεση που δέχθηκαν ο νεαρός με δύο ακόμα φίλους του έχει προκαλέσει αγανάκτηση απέναντι στις οπαδικές δολοφονικές επιθέσεις. Ο 19χρονος φίλαθλος του Άρη, μετά τον άγριο ξυλοδαρμό που δέχτηκε, έπαθε ακατάσχετη αιμορραγία ενώ έφερε σοβαρές κακώσεις στο κεφάλι από πολύ ισχυρά χτυπήματα που δέχθηκε.

Το πόρισμα του ιατροδικαστή έδειξε ότι ο Άλκης υπέκυψε από βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, απόρροια των πολλαπλών χτυπημάτων που δέχθηκε και τη μαχαιριά που δέχθηκε στον μηρό του.

Συγκινεί η ανακοίνωση του σχολείου που πήγαινε

«Τον αποχαιρετήσαμε φοιτητή αλλά σήμερα συγκλονισμένοι όλοι, καθηγητές, μαθητές, απόφοιτοι - συμμαθητές του θρηνούμε το χαμό αυτού του γελαστού και ευγενικού παιδιού», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι μαθητές και οι καθηγητές του σχολείου που πήγαινε ο Άλκης. 

«Περήφανο παράστημα, θάρρος γνώμης, ευγένεια τρόπων, σπινθηροβόλο βλέμμα, φιλομάθεια, πολυπραγμοσύνη, καλοπροαίρετη διάθεση, φίλαθλο πνεύμα, αστείρευτο γέλιο! Αυτός ήταν ο Άλκης που γνωρίσαμε τα δύο τελευταία χρόνια της μαθητικής του πορείας στο 2ο ΓΕΛ Βέροιας. Ο Άλκης δε ζει δίπλα μας πια… αλλά ζει μέσα στις καρδιές μας!!!» γράφουν μεταξύ άλλων. 

Τα μηνύματα φίλων και φιλάθλων

«Δε γυρνάς πίσω. Δεν ξαναπατάω γήπεδο. Τους σιχάθηκα. Σιχαθείτε τους και αγαπήστε τις ιδέες σας όχι τα γούστα τους». Αυτό το μήνυμα άφησε γραμμένο σε χαρτί οπαδός του ΠΑΟΚ στο σχολείο που βρίσκεται απέναντι από το σημείο όπου δολοφονήθηκε ο 19χρονος.

Τα μηνύματα στα σκαλιά της πολυκατοικίας, εκεί που ο Άλκης άφησε την τελευταία του πνοή επί της οδού Θεοδώρου Γαζή στην περιοχή της Χαριλάου είναι συγκλονιστικά. «Αλκιβιάδης ετών 18… Δολοφονήθηκε άνανδρα γιατί απάντησε τα αυτονόητο. Να μην ξεχαστεί ποτέ η μνήμη του. Καλό ταξίδι Παλίκαρε», γράφει άλλο σημείωμα. Ο κόσμος που περνάει από το πρωί από το σημείο είναι συγκλονισμένος, δηλώνοντας το ποσό άδικο ήταν το γεγονός και ζητώντας να βρεθούν άμεσα οι δράστες.

Πηγή: protothema.gr

v