Πώς θα κάνουμε τις χειμωνιάτικες μέρες στο σπίτι διασκεδαστικές για τα παιδιά

Πώς θα κάνουμε τις χειμωνιάτικες μέρες στο σπίτι διασκεδαστικές για τα παιδιά

Την περίοδο του χειμώνα, θέλουμε δεν θέλουμε, οι βόλτες στην εξοχή και τα παιχνίδια στην παιδική χαρά περιορίζονται στο ελάχιστο. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί δημιουργικοί τρόποι να απασχολήσετε τα παιδιά στο σπίτι για να μην γκρινιάζουν διαρκώς ότι βαριούνται.

Εκτός από τα επιτραπέζια, τα παζλ και τα παιχνίδια ρόλων που συνήθως παίζουμε με τα παιδιά, μπορούμε να εντάξουμε στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα και άλλες, λιγότερο συνηθισμένες δραστηριότητες που σίγουρα θα τα ενθουσιάσουν και θα τις θυμούνται για χρόνια!

Κατασκηνώνουμε στο… σαλόνι

Τα πικνίκ στο δάσος, οι καλοκαιρινές διακοπές και οι κατασκηνώσεις αργούν, αλλά μπορείτε να φέρετε το… πνεύμα του καλοκαιριού στο σπίτι σας νωρίτερα. Πώς; Κατασκηνώνοντας στο σαλόνι! Είναι μια ανέξοδη, πρωτότυπη και διασκεδαστική εμπειρία για την οποία θα χρειαστείτε μόνο μερικά σεντόνια, ένα σχοινί ή κορδόνι και ίσως μερικές φουρκέτες.

Πρώτα απ’ όλα, κάντε χώρο στο σαλόνι μετακινώντας κάποια έπιπλα. Στη συνέχεια, κρεμάστε ένα σεντόνι πάνω από τα έπιπλα που επιλέξατε για να φτιάξετε την οροφή της σκηνής σας. Χρησιμοποιήστε τα συρτάρια ή ένα κλειστό παράθυρο για να δέσετε την άκρη του σεντονιού ώστε να παραμείνει σταθερό. Αλλιώς, μπορείτε να βάλετε μια φουρκέτα στο σεντόνι και με ένα κορδόνι να το δέσετε από τα ποδαράκια ενός τραπεζιού.

Το πώς θα φτιάξετε τη σκηνή εξαρτάται από τα έπιπλα που θα χρησιμοποιήσετε και το πώς θέλετε να είναι. Βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει και, φυσικά, ζητήστε τη βοήθεια των παιδιών. Δεν έχει νόημα να τα κάνετε όλα μόνοι σας! Αφού ετοιμάσετε τη σκηνή, περάστε τη μέρα σαν να ήσασταν στην εξοχή. Ένα ωραίο πικνίκ μαζί με ιστορίες από τα παλιά και αγαπημένα παραμύθια θα κάνουν την εμπειρία ακόμα πιο ξεχωριστή. Για τους πιο τολμηρούς, προτείνουμε και διανυκτέρευση στο σαλόνι. 

Οργανώνουμε κυνήγι θησαυρού

Τα παιδιά λατρεύουν το κυνήγι θησαυρού, ειδικά αν ο θησαυρός είναι μια νόστιμη λιχουδιά ή ένα παιχνίδι που επιθυμούν διακαώς. Το μόνο που χρειάζεστε είναι χαρτί, μολύβι και μπόλικη φαντασία. Εάν, πάλι, δεν είστε καλοί στο να σκαρώνετε γρίφους και ρίμες, μπορείτε να τα βρείτε έτοιμα στο διαδίκτυο. Αυτό που θα κάνει τη διαφορά, όμως, είναι να βάλετε τα παιδιά στο πνεύμα του παιχνιδιού.

Πριν ξεκινήσετε, μεταμφιέστε τα σε μικρούς πειρατές. Ένα πειρατικό καπέλο από εφημερίδα, ένα ψεύτικο σπαθί στη ζώνη, ένας φακός κι ένας χάρτης θησαυρού θα τα βοηθήσουν να μπουν στο «πετσί του ρόλου» και να διασκεδάσουν ακόμα περισσότερο. Στη συνέχεια, αφού ετοιμάσετε προσεκτικά όλα τα στοιχεία που οδηγούν στον θησαυρό, φτιάξτε ατμόσφαιρα με μουσική μυστηρίου και καθοδηγήστε τα παιδιά προς την περιπέτεια!

Βλέπουμε αγαπημένες ταινίες και σειρές

Ο χειμώνας είναι η ιδανική εποχή για χουχούλιασμα και αγκαλιές. Δεν χρειάζεται πάντα να καταφεύγουμε σε ακριβές ή φαντασμαγορικές λύσεις για να είναι χαρούμενα τα παιδιά μας. Ένας μεγάλος καναπές που μας χωράει όλους, μια ζεστή κουβέρτα και μια διασκεδαστική ταινία αρκούν για να περάσουμε ένα ωραίο απόγευμα και να δεθούμε σαν οικογένεια. Όσο για το τι θα επιλέξουμε να δούμε, ευτυχώς υπάρχουν πολλές ποιοτικές επιλογές. 

Με την πλατφόρμα EON από τη Nova έχουμε διαρκή πρόσβαση σε 7 παιδικά κανάλια με μεγάλη ποικιλία προγραμμάτων για όλες τις ηλικίες και πλούσιο On demand περιεχόμενο για όλα τα γούστα. Εκτός από μια διδακτική οικογενειακή ταινία, μπορείτε να παρακολουθήσετε μαζί τους μια αγαπημένη τους παιδική σειρά και να μπείτε για λίγο στον κόσμο τους. Τα νέα επεισόδια «Τόμας το Τρενάκι: Εμπρός τις μηχανές», με ανανεωμένο περιεχόμενο και 2D γραφικά που ξεκινούν στις 6/2 στο κανάλι Boomerang, θα σας δώσουν την ευκαιρία να γνωρίσετε καλύτερα τους αγαπημένους ήρωες των παιδιών σας. 

Εάν, πάλι, τα παιδιά θέλουν να χουχουλιάσουν το καθένα μόνο του παρακολουθώντας διαφορετικά παιδικά, μπορούν να δουν ό,τι θέλουν, το καθένα με το δικό του προφίλ σε διαφορετική συσκευή, μιας και το EON Kids από Nova παρέχει αυτή τη δυνατότητα. Την ίδια στιγμή, εμείς οι γονείς νιώθουμε ασφαλείς αφού μπορούμε να γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή τι βλέπουν και για πόση ώρα, ενώ δεν έχουν πρόσβαση σε περιεχόμενο για ενήλικες ή στο ίντερνετ.

v