Μαθητές θρηνούν για τον άδικο χαμό του Άλκη και στέλνουν ένα δυνατό μήνυμα

Μαθητές θρηνούν για τον άδικο χαμό του Άλκη και στέλνουν ένα δυνατό μήνυμα

To δικό τους δυνατό μήνυμα κατά της οπαδικής βίας που έβαψε την πόλη τους στο αίμα, με θύμα τον 19χρονο Αλκη Καμπάνο, έστειλαν το πρωί της Πέμπτης οι μαθητές και οι μαθήτριες του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο του σχολείου, σχημάτισαν με τις σάκες τους το μήνυμα «Για κάθε Αλκη» και τήρησαν ενός λεπτού σιγή δίνοντας την δική τους απάντηση στα όσα διαδραματίζονται τον τελευταίο καιρό στην συμπρωτεύουσα. 

«Και κάπως έτσι, η σιωπή στέλνει το πιο ηχηρό μήνυμα… Ενός λεπτού σιγή από τους μαθητές και τις μαθήτριες του ΠΣΠΘ για κάθε Αλκη…» ανέφεραν στη σχετική ανάρτηση στο Facebook.

Λίγες ώρες νωρίτερα, αποχαιρέτησαν τον αδικοχαμένο Άλκη  οι μαθητές και οι καθηγητές του σχολείου που πήγαινε. «Τον αποχαιρετήσαμε φοιτητή αλλά σήμερα συγκλονισμένοι όλοι, καθηγητές, μαθητές, απόφοιτοι - συμμαθητές του θρηνούμε το χαμό αυτού του γελαστού και ευγενικού παιδιού», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους. 

«Περήφανο παράστημα, θάρρος γνώμης, ευγένεια τρόπων, σπινθηροβόλο βλέμμα, φιλομάθεια, πολυπραγμοσύνη, καλοπροαίρετη διάθεση, φίλαθλο πνεύμα, αστείρευτο γέλιο! Αυτός ήταν ο Άλκης που γνωρίσαμε τα δύο τελευταία χρόνια της μαθητικής του πορείας στο 2ο ΓΕΛ Βέροιας. Ο Άλκης δε ζει δίπλα μας πια… αλλά ζει μέσα στις καρδιές μας!!!» γράφουν μεταξύ άλλων.

v