Μητέρα Άλκη Καμπανού: «καμιά άλλη μάνα να μη βρεθεί στη θέση μου!»

Μητέρα Άλκη Καμπανού: «καμιά άλλη μάνα να μη βρεθεί στη θέση μου!»

«Δεν κρατάμε κακία σε κανέναν» δηλώνουν οι γονείς του Άλκη Καμπανού, μιλώντας στην ΕΡΤ3 για τη δολοφονία του παιδιού τους, το στυγνό έγκλημα που έχει συγκλονίσει όλη την Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες.

«Το να σπάσεις ένα απόστημα με λερωμένα χέρια ξαναδημιουργεί το απόστημα», λέει ο πατέρας του αδικοχαμένου 19χρονου, «Πρέπει να θεραπευθεί και να βρει το φάρμακο η κυβέρνηση, ο πολιτικός κόσμος ενωμένος μαζί με την αστυνομία, την δικαιοσύνη για να λυθεί.  Θέλω αυτό το γεγονός να ενώσει την πόλη στην οποία γεννήθηκα και αγαπώ. Την αγαπούσα και την θεωρούσα την πιο όμορφη πόλη του κόσμου».

Το προηγούμενο βράδυ του θανάτου του ο Άλκης είχε μιλήσει με την μητέρα του. «Μου τηλεφώνησε να δει τι κάνω», θυμάται η χαροκαμένη γυναίκα, «Την επόμενη μέρα έδινε μάθημα στο πανεπιστήμιο. Μου είπε θα έβγαινε μια βόλτα να φάει και μετά θα επέστρεφε σπίτι. Του ευχήθηκα καλή επιτυχία και κλείσαμε το τηλέφωνο. Στις 3 τα ξημερώματα μας ειδοποίησε ο κουνιάδος μας. Είχα την ελπίδα ότι δεν είναι αλήθεια…».

Όπως είπε η ίδια αυτή τη στιγμή είναι μουδιασμένη: «Εύχομαι καμιά άλλη μάνα να μην βρεθεί στη θέση μου. Αυτά τα παιδιά μεγάλωσαν χωρίς αγάπη και ίσως να ένιωσαν απόρριψη από την οικογένειά τους. Αυτό που μας έλεγε ο Άλκης είναι να αγαπάμε τον κόσμο».

Στο μεταξύ, προθεσμία για να απολογηθούν τμηματικά από την Τετάρτη έως την Παρασκευή, έλαβαν από την 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, οι οκτώ συλληφθέντες για τη δολοφονία του 19χρονου και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, στην περιοχή της Χαριλάου. Διώκονται – μεταξύ άλλων – για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή.

Πηγή: ethnos.gr

v