«Τη μια στιγμή νιώθεις πρωταθλήτρια και την άλλη κουρέλι»: μια νέα μαμά ξεσπά

«Τη μια στιγμή νιώθεις πρωταθλήτρια και την άλλη κουρέλι»: μια νέα μαμά ξεσπά

Μετά τη συμμετοχή της στο ριάλιτι «Married At First Sight», η Melissa Rawson λαχταρούσε να κάνει το επόμενο βήμα στη σχέση της με τον συμπαίκτη της Bryce Ruthven και να γίνει μανούλα. Τον περασμένο Οκτώβρη, λοιπόν, υποδέχτηκαν τα πρόωρα διδυμάκια τους.

Η 33χρονη μαμά, αφού πέρασε την αγωνία που περνάνε οι γονείς των πρόωρων μωρών – τα δικά της γεννήθηκαν στις 30 εβδομάδες – μιλάει πλέον πολύ ανοιχτά για τις δυσκολίες που συναντά καθημερινά ως νέα μαμά, χωρίς να ωραιοποιεί όσα ζει.

Μαζί με μια φωτογραφία των δίδυμών της, η Melissa μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς φίλους της και κάποιες εκ βαθέων σκέψεις της: «δεν υπάρχει άλλη περίοδος στη ζωή σου που τη μια στιγμή νιώθεις σαν πρωταθλήτρια και την επόμενη νιώθεις κουρέλι. Μέρες και νύχτες περνάνε χωρίς να έχεις κοιμηθεί. Αρχίζεις να ξεχνάς, να χάνεις τη συγκέντρωσή σου και αναρωτιέσαι αν θα γίνει ποτέ πιο εύκολο όλο αυτό».

«Καποιες φορές νιώθεις πως ο μοναδικός σου σύμμαχος είναι ο πρωινός καφές», συνεχίζει, «ξεχνάς το καλομαγειρεμένο σπιτικό φαγητό, αφού δεν προλαβαίνεις ποτέ να μαγειρέψεις. Είναι απογεύματα που βλέπεις τον ήλιο να δύει και θυμάσαι ότι δεν έχεις βγει από το σπίτι για μέρες. Αλλά αντί να νιώσεις άσχημα, νιώθεις προστατευμένη από τα βλέμματα των άλλων. Τα άπλυτα μαζεύονται στοίβες και τα καθαρά πιάνουν χώρο παντού, εκτός από τις ντουλάπες».

«Όταν αρχίσουν οι κωλικοί», λέει η κουρασμένη μαμά για τα διδυμάκια της, «κλαις κι εσύ μαζί με το μωρό σου γιατί δεν υπάρχεί τίποτα που να το ανακουφίζει. Ταυτόχρονα, νιώθεις ένοχη που δίνεις λιγότερη σημασία στο αδερφάκι του και τον μπαμπά του. Παρ’ όλ’ αυτά, κάπως βρίσκεις μέσα σου τη δύναμη να συνεχίσεις. Βλέπεις μέσα στα μάτια του μωρού σου, βλέπεις το χαμόγελό του, νιώθεις τα χεράκια του καθώς προσπαθεί να σε πιάσει και θυμάσαι αμέσως ότι δεν έχεις αγαπήσει τίποτα στον κόσμο όσο αγαπάς εκείνο».

Στο τέλος, η Melissa αφιέρωσε την εξομολόγησή της σε «κάθε μαμά ή μπαμπά τα έχουν  βρει σκούρα με τα μωράκια τους».

Πηγή: nowtolove.com.au

v