Μεγαλώνω δύο παιδιά κάτω των 2 ετών και δεν είναι όσο δύσκολο μου έλεγαν όλοι

Μεγαλώνω δύο παιδιά κάτω των 2 ετών και δεν είναι όσο δύσκολο μου έλεγαν όλοι

Από τότε που αποσύρθηκε από τον αθλητισμό, η ολυμπιονίκης Shawn Johnson έγινε μανούλα και μοιράζεται συχνά πυκνά την εμπειρία της δημοσίως.

Όταν γέννησε την πρωτότοκη κορούλα της, δυσκολεύτηκε αλλά ένιωσε ταυτόχρονα τόσο όμορφα ως μαμά που, μαζί με τον σύζυγό της, αποφάσισαν να βάλουν γρήγορα μπρος για το δεύτερο. Λίγους μήνες μετά, ήρθε στον κόσμο ο γιος της και έτσι η Johnson βρέθηκε να μεγαλώνει δύο παιδιά κάτω των 2 ετών.

«Με την κορούλα μας, δεν είχα ιδέα τι έπρεπε να κάνω αφού δεν είχα καμία επαφή με μικρά παιδιά μέχρι τότε», θυμάται, «μετά τη γέννηση του γιου μου, κατάλαβα ότι αυτή τη φορά θα είναι πιο εύκολο για μένα. Όχι ότι δεν είναι δύσκολο, αλλά δεν σου ανατρέπει τα πάντα όπως το πρώτο. Ξέρεις τι κάνεις πλέον, απλώς πρέπει να το κάνεις για δύο».

«Όσο περίμενα το δεύτερο», συνεχίζει, «όλοι μου έλεγαν ότι θα ζοριστώ πολύ με δύο τόσο μικρά παιδιά, με τρομοκράτησαν. Αλλά τώρα που το ζω, δεν είναι πιο δύσκολο από το να έχεις ένα και να μην ξέρεις τι πρέπει να κάνεις».

«Το καλό είναι», λέει για το πρακτικό κομμάτι, «ότι έχω δύο παιδιά σε παρόμοιες φάσεις. Θέλουν και τα δύο αλλαγές πάνας, πρόγραμμα ύπνου, τάισμα με γάλα κι έτσι συνδυάζονται ευκολότερα».

Όσο για το το πόσο εφικτό είναι να προετοιμαστείς για τα απρόοπτα της  μητρότητας, η Shawn Johnson είναι κατηγορηματική: «Όλοι σου δίνουν γενικές οδηγίες και σου λένε πόσο όμορφο είναι να είσαι μαμά. Κανείς δεν σου λέει για τις παγίδες και την ταλαιπωρία από τις τεράστιες αλλαγές στο σώμα και την ψυχοσύνθεσή σου. Όταν έγινα μαμά, δεν είχα συνειδητοποιήσει ακόμη ότι έπρεπε να αποδεχτώ πως δεν είμαι πια ο ίδιος άνθρωπος με πριν.»

«Επηρεάζονται τα πάντα στη ζωή σου», συνεχίζει, «η σχέση σου με τον σύντροφό σου, για παράδειγμα, περνάει μια πρωτόγνωρη κρίση που πρέπει να διαχειριστείτε και οι δύο. Μετά το δεύτερο παιδί, συρρικνώνεται ακόμα πιο πολύ η κοινωνική και η προσωπική σου ζωή. Αλλά πλέον ξέρεις ότι δεν θα περνάς προσωπικό χρόνο με τον άντρα σου ούτε θα βλέπεις τους φίλους σου για μερικούς μήνες και έχεις συμφιλιωθεί με αυτό».

Πηγή: verywellfamily.com

v