Το μωρό μας γεννήθηκε με μισή καρδιά - περιμένουμε την σωτήρια επέμβαση

Το μωρό μας γεννήθηκε με μισή καρδιά - περιμένουμε την σωτήρια επέμβαση

Ένα μωράκι θαύμα γεννήθηκε στις 30 Ιανουαρίου με μισή καρδιά και περιμένει την επέμβαση που θα γίνει σε λίγες εβδομάδες και θα του σώσει τη ζωή. Το καρδιακό ελάττωμα με το οποίο γεννήθηκε το κοριτσάκι είναι πολύ σπάνιο και συμβαίνει σε 1 στις 5.000 γεννήσεις.

Η Tinsley-Rose Sisson, γεννήθηκε με καισαρική τομή τέσσερις εβδομάδες νωρίτερα από το αναμενόμενο και ζύγιζε μόλις 1.700 γραμμάρια. Οι γονείς της είχαν ενημερωθεί για το πρόβλημα που θα παρουσίαζε στην καρδιά του στον υπέρηχο των 20 εβδομάδων. 

Ήταν η στιγμή που οι γιατροί τους κάλεσαν να αποφασίσουν αν θα διακόψουν ή θα συνεχίσουν την εγκυμοσύνη, αποφασίζοντας τελικά να πάρουν το ρίσκο. «Επιλέξαμε να συνεχίσουμε την εγκυμοσύνη και ελπίζουμε πως όλα θα πάνε καλά», λέει ο μπαμπάς της. 

Το σύνδρομο υποπλαστικής αριστερής καρδιάς (HLHS) από το οποίο πάσχει η μικρή Tinsley-Rose, είναι ένα γενετικό ελάττωμα που επηρεάζει τη φυσιολογική ροή του αίματος στην καρδιά. Καθώς το μωρό αναπτύσσεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η αριστερή πλευρά της καρδιάς δεν σχηματίζεται σωστά.

Επίσης, το νεογέννητο κοριτσάκι διαγνώστηκε και με το σύνδρομο Mosaic Turners, μια σπάνια πάθηση κατά την οποία λείπουν φυλετικά χρωμοσώματα από ορισμένα κύτταρα αλλά τόσο η οικογένεια του μωρού, όσο και οι γιατροί είναι αισιόδοξοι για το μέλλον.

«Η κορούλα μας θα κάνει την επέμβαση ανοιχτής καρδιάς τις επόμενες μέρες, μόλις συμπληρώσει τα 2,5 κιλά» συμπληρώνει ο μπαμπάς της. «Αυτή τη στιγμή, έχει φτάσει είναι 1,87 κιλά» λέει, προσθέτοντας πως αν η επέμβαση πετύχει, η καρδούλα της Tinsley-Rose θα λειτουργήσει κανονικά, χωρίς τα φάρμακα που παίρνει αυτή τη στιγμή και την κρατούν στη ζωή.

Πηγή: hulldailymail.co.uk

v