Δεν ντρέπομαι να θηλάσω τις κόρες μου δημόσια - όσοι ενοχλείστε, μην κοιτάτε!

Δεν ντρέπομαι να θηλάσω τις κόρες μου δημόσια - όσοι ενοχλείστε, μην κοιτάτε!

O παρατεταμένος θηλασμός όπως και ο δημόσιος, παραμένουν μέχρι και σήμερα από τα πιο αμφιλεγόμενα ζητήματα και προκαλούν ποικίλες αντιδράσεις τόσο στον κόσμο των μαμάδων, όσο και στον ευρύτερο. Η Lisa που θηλάζει ακόμη το δίχρονό της απαντά σε όσους την κρίνουν αρνητικά, λέγοντας ότι δεν σκοπεύει να σταματήσει, παρά μόνο όταν η κόρη της είναι έτοιμη.

«Ανακάλυψα ότι είμαι έγκυος όταν η κόρη μου ήταν ενός έτους. Τη θήλαζα ακόμα και δεν σκόπευα να σταματήσω, όταν γεννιόταν το μωρό» εξήγησε η μητέρα, ενώ συνέχισε λέγοντας «Καμιά φορά τις θηλάζω και τις δύο μαζί και είναι πραγματικά μοναδικό. Όταν τις είδα για πρώτη φορά να κρατιούνται χέρι-χέρι ενώ θηλάζουν ήταν μια από τις πιο πολύτιμες στιγμές της ζωής μου».

Η Lisa μίλησε ωστόσο και για τα αρνητικά του παρατεταμένου θηλασμού, δηλώνοντας «Έχεις ένα παιδί συνεχώς πάνω σου και κανείς δεν μπορεί να βοηθήσει σε αυτό. Εξαρτάται τελείως από σένα. Είτε είσαι κουρασμένη, είτε δεν έχεις κοιμηθεί πρέπει να του δώσεις την προσοχή σου».

Παραδέχτηκε ακόμη ότι είχε άσχημες εμπειρίες και αρνητικά σχόλια ενώ θήλαζε το μικρό της παιδί, ειδικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Ευτυχώς, δε συμβαίνει συχνά. Αλλά μου λένε ότι η κόρη μου θα είναι για πάντα προσκολλημένη πάνω μου, όσο εξακολουθεί να θηλάζει και ότι δεν θα γίνει ποτέ ανεξάρτητη. Παρόλα αυτά, η κόρη μου είναι δυναμική, ανεξάρτητη και ξέρει να διαχειρίζεται τα συναισθήματά της».

Όσον αφορά τον θηλασμό σε δημόσιο χώρο, είπε ότι μερικές φορές δέχεται επικριτικά βλέμματα αλλά τόνισε ότι δεν την απασχολεί, καθώς δεν ντρέπεται να ταΐσει το μωρό της.

«Αν βλέπετε κάτι κακό σε αυτό, τότε απλά μην κοιτάτε», είπε και συνέχισε «Νομίζω ότι ο καθένας επιτρέπεται να σκέφτεται ό,τι θέλει, αλλά αν θεωρείτε ότι το να θηλάζετε ένα νήπιο ή ένα παιδί είναι λάθος, απλά μην το κάνετε και σεβαστείτε την επιλογή όσων επέλεξαν να το κάνουν».

Πηγή: express.com

v