Παιδίατρος: αν δεν είναι χαρούμενη η μαμά, δεν είναι ούτε και τα παιδιά

Παιδίατρος: αν δεν είναι χαρούμενη η μαμά, δεν είναι ούτε και τα παιδιά

Για να μπορέσει ένας γονιός να μεγαλώσει με νηφαλιότητα και την απαραίτητη διαύγεια και ψυχραιμία τα παιδιά του, πρέπει να είναι υγιής, ξεκούραστος και σε καλή συναισθηματική κατάσταση. Είναι ο μόνος τρόπος για να διαχειρίζεται αποτελεσματικά τις καθημερινές προκλήσεις και να αντιδρά σωστά στα απρόοπτα που συμβαίνουν.

Πολλές φορές, όμως, στη προσπάθειά μας να προσφέρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε στα παιδιά μας, βάζουμε τον εαυτό μας σε δεύτερη μοίρα. Ωστόσο, όπως επισημαίνει και η παιδίατρος Αλεξάνδρα Κοσμαρίκου σε ανάρτησή της στο Facebook,  εάν δεν είμαστε και δεν αισθανόμαστε υγιείς και χαρούμενοι, δεν μπορούμε να αναλάβουμε με επιτυχία το μεγάλωμα των παιδιών μας.

Ολόκληρη η ανάρτηση της παιδιάτρου

«Οι γονείς προσπαθούν, από τις πρώτες κιόλας στιγμές γέννησης του παιδιού τους, να του προσφέρουν ό,τι περισσότερο μπορούν σε υλικά αγαθά, αγάπη, στοργή και τρυφερότητα. Και τις περισσότερες φορές, κατά τη διάρκεια αυτού του αγώνα που δεν έχει σταματημό, "εγκαταλείπουν" τον εαυτό τους και τις ανάγκες του.

Δεν είναι καθόλου εγωιστικό να δίνετε προτεραιότητα κάποιες φορές στις ανάγκες σας, για να διαφυλάσσετε την σωματική και την ψυχική σας υγεία. Είσαστε πλέον υπεύθυνοι για αυτά τα μικρά πλασματάκια, τα οποία εξαρτώνται ολοκληρωτικά από εσάς. Εάν δεν είστε και δεν αισθάνεστε υγιείς, πώς θα αναλάβετε με επιτυχία το μεγάλωμα των παιδιών σας;

Επίσης, μην ξεχνάτε ότι αποτελείτε πρότυπο για το παιδί σας. Και αυτό αύριο θα απολαύσει τη ζωή με τον ίδιο τρόπο που του διδάσκετε.

Θέλετε λοιπόν και το παιδί σας ως ενήλικας να "αγαπάει"🥰 τον εαυτό του;»

v