56χρονη Ελληνίδα έγινε πρώτη φορά μαμά – γέννησε δίδυμα αγοράκια

56χρονη Ελληνίδα έγινε πρώτη φορά μαμά – γέννησε δίδυμα αγοράκια

Μια 56χρονη Ελληνίδα έφερε χθες στον κόσμο δύο υγιέστατα δίδυμα αγοράκια σε ιδιωτικό μαιευτήριο των Αθηνών. Ήταν η πρώτη της προσπάθεια για εξωσωματική γονιμοποίηση και πλέον είναι τρισευτυχισμένη!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής Tlive, η Ιωάννα ολοκλήρωσε τη διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης στη γειτονική Αλβανία, λόγω του απαγορευτικού ορίου ηλικίας που ισχύει στη χώρα μας και είναι τα 52 έτη. Αν και ήταν η πρώτη της προσπάθεια, αυτή στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και η Ιωάννα είναι πλέον μητέρα δύο υπέροχων αγοριών.

«’Ολο και πιο συχνά, οι γυναίκες αφήνουν τη γονιμότητά τους για αργότερα και γεννούν σε μεγαλύτερη ηλικία», λέει ο γιατρός που βοήθησε την Ιωάννα να γίνει μαμά, «Τα τελευταία χρόνια, έρχονται σε μας γυναίκες άνω των 40 και άνω των 50 ετών. Μέχρι την ηλικία των 55 ετών ξέρουμε ότι δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος κίνδυνος γι’ αυτές τις γυναίκες, αρκεί να μην έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα».

Παράλληλα, ο κ. Πάντος έδωσε και μια είδηση, λέγοντας πως την Παρασκευή αναμένεται να γεννήσει ακόμα μία γυναίκα 56 ετών.

Πηγή: newsbeast.gr

v