Η καρδιά μου σταμάτησε ενώ γεννούσα το μωρό μου – σωθήκαμε από θαύμα!

Η καρδιά μου σταμάτησε ενώ γεννούσα το μωρό μου – σωθήκαμε από θαύμα!

Η 27χρονη Michelle Brooks ήταν έγκυος στο 5ο παιδί της όταν άρχισε να υποφέρει από έντονους πόνους στο στήθος. Αρχικά, το είπε στη μαία της, η οποία την καθησύχασε λέγοντας ότι μάλλον είναι καούρες.

Ώσπου, ένα βράδυ, η Michelle ξύπνησε στη μέση της νύχτας με δύσπνοια και τάση για εμετό. Τότε ήταν που η μαμά της κατάλαβε ότι κάτι πολύ σοβαρό της συμβαίνει. Μετά από λίγα λεπτά, η 27χρονη εγκυμονούσα ήταν καθ’ οδόν προς το νοσοκομείο με φριχτούς πόνους που είχαν πλέον εξαπλωθεί σε όλο της το σώμα.

Στην αρχή, οι γιατροί θεώρησαν ότι πρόκειται για προεκλαμψία και της είπαν ότι πρέπει να γεννήσει επειγόντως. Μπήκε, λοιπόν, στο δωμάτιο του τοκετού και της έδωσαν αγωγή για να προκαλέσουν τη γέννα. Και τότε ήταν που η κατάστασή της επιδεινώθηκε ραγδαία.

«Λίγο μετά, η καρδιά μου σταμάτησε να χτυπάει», θυμάται η μαμά, «Για τα επόμενα λεπτά ήμουν κλινικά νεκρή και έπρεπε να με επαναφέρουν στη ζωή. Με ταρακουνούσαν την ώρα που μου έκαναν επείγουσα καισαρική για να εξασφαλίσουν ότι δεν θα ξανασβήσω».

Ευτυχώς, όλα πήγαν καλά και η μικρούλα Honey ήρθε στον κόσμο ζυγίζοντας 2,5 κιλά.

«Δεν θυμάμαι τίποτα από τη γέννα», λέει η Michelle, «ένιωθα ότι ίσως να μην επιστρέψω ποτέ, αλλά σκεφτόμουν το παιδί μου και το πάλευα μαζί με τους γιατρούς. Το μόνο που θυμάμαι είναι ο πόνος σε όλο μου το σώμα που ήταν 10 φορές πιο δυνατός από της γέννας. Όταν είδα τη μικρή μου ένιωσα ότι είχα αναστηθεί».

Αφού ολοκληρώθηκε ο τοκετός, έμενε να βρεθεί τι συνέβη και η 27χρονη μαμά κόντεψε να πεθάνει. Μετά από μια εβδομάδα στο νοσοκομείο ως υπαίτιος κρίθηκε μια σπάνια πάθηση, με το όνομα Σύνδρομο HELLP, η οποία επιτίθεται στο συκώτι και προκαλεί θρομβώσεις. Το σύνδρομο αυτό μπορεί να αποβεί μοιραίο σε ένα ποσοστό 25%! Δεν αντιμετωπίζεται με φαρμακευτική αγωγή και κάποιοι το ονομάζουν «σιωπηλό δολοφόνο».

Για την Honey και τη Michelle τα δύσκολα πέρασαν, αλλά η νεαρή μαμά ζει πλέον με τον φόβο μιας νέας κρίσης, όσο ο σύζυγός της φροντίζει καθημερινά τα 5 παιδιά τους: «νιώθω λες και είμαι ωρολογιακή βόμβα. Μετά τη γέννα δεν έχω παρουσιάσει κανένα σύμπτωμα, αλλά παραμένω κρεβατωμένη και υπό παρακολούθηση για τυχόν υποτροπή».

«Μέρα με τη μέρα στέκομαι πιο πολύ στα πόδια μου», συνεχίζει, «έχω καλές και κακές μέρες, αλλά νιώθω όλο και καλύτερα και βλέπω το μέλλον με αισιοδοξία».

Πηγή: mirror.co.uk

v