10χρονη χαρίζει «δώρα αγάπης» σε καρκινοπαθείς που νοσηλεύονται

10χρονη χαρίζει «δώρα αγάπης» σε καρκινοπαθείς που νοσηλεύονται

Η Sophie Enderton είδε τον αγαπημένο της παππού να υπόκειται στην επίπονη διαδικασία των χημειοθεραπειών μαθαίνοντας από πρώτο χέρι πόσο δύσκολο είναι για τους ασθενείς. Έτσι, όταν o παππούς της έφυγε, αποφάσισε να κάνει κάτι για να απαλύνει τον πόνο και να ζεστάνει την καρδιά των ασθενών που δίνουν τον ίδιο αγώνα μ’ εκείνον.

Με τη βοήθεια της οικογένειάς της, η Sophie αγόρασε αρκετές τσάντες και γέμισε κάθε μία με δώρα αγάπης και παρηγοριάς, πρακτικά και ψυχαγωγικά: κουβέρτες, μαξιλαράκια, ατομικά παιχνίδια, κάλτσες κλπ.

«Είμαστε περήφανοι για το κορίτσι μας», λέει η μαμά της, «είδε πόσο δύσκολο αγώνα δίνουν οι καρκινοπαθείς στα νοσοκομεία και θέλησε να τους βοηθήσει όπως μπορεί».

Η μικρή, ξεκίνησε τις δωρεές της από το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύτηκε ο παππούς της, χαρίζοντας τσάντες σε 10 ασθενείς. Επόμενο βήμα θα είναι να χαρίσει ακόμα 20 τσάντες σε ενήλικους και παιδιά που περνάνε τις μέρες τους στο κρεβάτι του νοσοκομείου.

«Νομίζω ότι αυτή η χειρονομία, εκτός από όμορφη, είναι κι ένας τρόπος να νιώθει τον παππού της δίπλα της», λέει η μαμά του κοριτσιού, «αφού οι δυο τους είχαν μια πολύ στενή σχέση».

Η Sophie έχει μαζέψει ήδη αρκετές δωρεές από μέλη της τοπικής κοινότητας που θέλουν να συνεισφέρουν στο έργο της.

Αρκετοί από τους αποδέκτες των δώρων, έχουν στείλει ευχαριστήρια σημειώματα στη μικρούλα. «Δεν γνωρίζω ποιοι παίρνουν τις τσάντες», λέει, «αλλά κάποιοι μου έχουν εκφράσει την ευγνωμοσύνη τους και ένιωσα πολύ όμορφα».

Μετά την επιτυχία της ιδέας της, η Sophie έχει βάλει σκοπό να συνεχίσει πιο δυναμικά στο μέλλον, με άλλα πρότζεκτ για την ανακούφιση ανθρώπων που υποφέρουν. «Είναι πολύ δυναμική και οργανωτική», λέει η μαμά της, «Θα καταφέρει πολλά, είμαι σίγουρη».

Πηγή: foxnews.com

v