Τι έκανα όταν είδα τον γιο μου να αγκαλιάζει ένα κορίτσι χωρίς να ρωτήσει

Τι έκανα όταν είδα τον γιο μου να αγκαλιάζει ένα κορίτσι χωρίς να ρωτήσει

Την ώρα που τα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης κατακλύζουν τις ειδήσεις, η ανάγκη για μια γενικότερη αλλαγή νοοτροπίας γίνεται όλο και πιο επιτακτική. Μια μαμά, αποφάσισε να συνεισφέρει σ’ αυτό το κύμα της αλλαγής, διδάσκοντας στον γιο της κάτι πολύ σημαντικό: την έννοια της «συναίνεσης»…

Το αποκάλυψε πρόσφατα η ίδια στα social media, μαζί με το περιστατικό που στάθηκε αφορμή για να αναλάβει δράση.

«Ήμουν στην παιδική χαρά με τον γιο μου», λέει, «όταν τον είδα να αγκαλιάζει με το ένα του χέρι μια συμμαθήτριά του απ’ το σχολείο. Μετά από λίγο, τον ρώτησα γιατί το έκανε αυτό και μου είπε ότι είναι η φιλενάδα του. Τότε, ζήτησα να μου πει αν είχε ρωτήσει πρώτα το κορίτσι πριν κάνει κάτι τέτοιο και μου είπε πως όχι».

«Αμέσως, σκέφτηκα ότι είναι ευκαιρία να του διδάξω τι θα πει “συναίνεση”», συνεχίζει η μαμά, «Του είπα, λοιπόν, ότι δεν πρέπει να πιάνει τα κορίτσια με τέτοιον τρόπο αν δεν έχει πρώτα τη συναίνεσή τους. Φυσικά, δεν ήξερε τι είναι “συναίνεση”, οπότε του είπα ότι δεν είναι ευγενικό να αγγίζεις τους άλλους χωρίς την άδειά τους και πως όταν έχεις ρωτήσει πρώτα, τότε είσαι σίγουρος ότι ο άλλος δεν ενοχλείται από την κίνησή σου».

Σύμφωνα με τη μαμά, ο γιος της άκουσε προσεκτικά τα λόγια της την ώρα που ο μπαμπάς του παρακολουθούσε σιωπηλός. Αργότερα, όταν γύρισαν σπίτι, όμως, ο σύζυγός της τής είπε ότι, με τις υπερβολές της, κάνει το παιδί να νιώθει σαν εν δυνάμει κακοποιητής, ενώ εκείνο απλώς έπαιζε. Εκείνη, πάλι, του εξήγησε ότι άρπαξε την ευκαιρία να μάθει στο παιδί τι θα πει συναίνεση.

Οι διαδικτυακοί της φίλοι, που διάβασαν την ιστορία της, στήριξαν με ζέση τη μαμά, εφόσον δεν μάλωσε το παιδί, αλλά του έκανε μια απλή και ήρεμη κουβέντα για ένα πολύ σημαντικό θέμα.

Πηγή: newsweek.com

v