Πώς θα σταματήσει να κοιμάται το 2,5 ετών αγοράκι μου στο δωμάτιό μου;

Πώς θα σταματήσει να κοιμάται το 2,5 ετών αγοράκι μου στο δωμάτιό μου;
Ερώτηση:
Καλησπέρα σας! Έχω ένα παιδάκι 2,5 χρόνων. Κοιμάται στην κούνια του που για διάφορους λόγους είναι ακόμη στο υπνοδωμάτιο μου. Είμαι έγκυος στο 2ο παιδάκι μου και γνωρίζω πως πρέπει το 1ο να πάει στο δωμάτιο του. Είναι κάτι όμως που εγώ δεν μπορώ να το δεχτώ και δεν μπορώ να το προσπαθήσω κιόλας. Βασικά δεν θέλω. Ξεκάθαρα φταίω εγώ. Πως μπορώ να πείσω τον εαυτό μου πως πρέπει να φύγει από το δωμάτιο μου μετά από 2μιση χρόνια συγκοίμισης; Σας ευχαριστώ!
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Να χαίρεστε το παιδάκι σας και με το καλό να υποδεχθείτε και το μωρό σας. 

Η εμπειρία σας μέχρι σήμερα ως μητέρα είναι πολύ χρήσιμη και μπορείτε να την  αξιοποιήσετε κι όχι να γεμίζετε ενοχές.

Είμαι βέβαιη ότι επιθυμείτε το καλύτερο για τα παιδιά σας. Κι έτσι έχετε πράξει μέχρι σήμερα. Το θέμα που προσεγγίζετε είναι πολυσύνθετο. Δεν υπάρχει καμία λύση που να ταιριάζει σε κάθε οικογένεια, ούτε «πρέπει» που να οδηγούν γραμμικά σε κάτι καλό. 

Εσείς, σύμφωνα με τα δικά σας δεδομένα και φιλτράροντας μέσα από τον τρόπο λειτουργίας της οικογένειάς σας, έχετε να πάρετε σε κάθε φάση ανάπτυξης των παιδιών σας, τις αποφάσεις που να σας εξυπηρετούν να προάγουν την ανάπτυξη σας.

Με γνώμονα λοιπόν το καλό όλων σας, προχωράτε με τον ρυθμό σας, εξελίσσοντας τη σκέψη σας, όχι γιατί κάνατε κάποιο κακό, αλλά ώστε να συμβάλλετε στο μεγάλωμα σας!

Σας ευχαριστώ

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.  

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v