«Άφησα την κόρη μου να κλάψει και τώρα κοιμάται σαν πουλάκι»

«Άφησα την κόρη μου να κλάψει και τώρα κοιμάται σαν πουλάκι»

Στο εξωτερικό το ονομάζουν «cry it out», στη χώρα μας το λέμε «ασ' το να κλάψει» και είναι μια μέθοδος η οποία διχάζει γονείς και παιδιάτρους μέχρι σήμερα. Κάποιες μητέρες θεωρούν βάρβαρη αυτή τη προσέγγιση, ενώ άλλες αφήνουν τις τύψεις τους στην άκρη και την εφαρμόζουν προκειμένου να εκπαιδεύσουν το παιδί τους να κοιμάται μόνο του και ιδανικά όλο το βράδυ.

Αυτή τη μέθοδο δοκίμασε και μια μαμά στο Tik Tok και όπως υποστηρίζει, άλλαξε όλη της η ζωή προς το καλύτερο. Στο βιντεάκι της η Rosy έδειξε να βάζει την κόρη της για ύπνο. Πριν σβήσει το φως και κλείσει την πόρτα, της έδωσε ένα μπουκάλι γάλα.

«Η μέθοδος cry it out δεν είναι για όλους, αλλά εγώ την εφάρμοσα από όταν ήταν 6 μηνών. Κι από τότε είναι τόσο εύκολο να κοιμηθεί! Μάλιστα, κοιμάται μέχρι τις 8 το πρωί».

@luljxta Best thing I ever did #sleeptrain #cio #foryou #foryoupage #fyp ♬ Packs and Potions - HAZEY

Παρόλο που το cry it out είχε καλή κατάληξη για την νεαροί μαμά, πολλοί χρήστες εξέφρασαν την ανησυχία τους για τα μειονεκτήματα αυτής της μεθόδου. Κάποιος σχολίασε «Με τίποτα δεν μπορούσα να το κάνω... Είναι τόσο μικρά... Γιατί να μη θέλεις να τα πάρεις αγκαλιά για να κοιμηθούν». 'Ενας άλλος χρήστης είπε ότι δεν είναι φυσιολογικό να αφήνεις το παιδί σου να κλαίει.

Φυσικά, υπήρχε αντίλογος με ορισμένους να τονίζουν ότι υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα στο cry it out και στο να αφήνεις το παιδί σου να κλαίει. Το πρώτο είναι εκπαίδευση ύπνου, ενώ το δεύτερο παραμέληση.

Πηγή: thesun.co.uk

v