Ποτέ μη λες... ποτέ πριν γίνεις μαμά - θα τα αναιρέσεις όλα!

Ποτέ μη λες... ποτέ πριν γίνεις μαμά - θα τα αναιρέσεις όλα!

Ανέκαθεν πίστευα ότι θα γινόμουν φανταστική μαμά. Θα μαγείρευα τα πιο νόστιμα και υγιεινά φαγητά για τα παιδιά, δεν θα τα άφηνα να βλέπουν πολλή τηλεόραση, θα ήταν αστέρια στο σχολείο και η συμπεριφορά τους θα ήταν άψογη.

Αυτά πίστευα μέχρι να γίνω μαμά...

Μιλούσα και έκρινα εκ του ασφαλούς. Ήμουν εκείνη που έλεγε:

«Το δικό μου παιδί δεν θα κάνει φασαρία στο σουπερμάρκετ»

«Δεν θα επιτρέψω ποτέ στο μικρό μου παιδί να τρώει πατατάκια ή τηγανητές πατάτες!»

«Δεν πρόκειται ποτέ να θηλάσω παραπάνω από ένα χρόνο»

Με λίγα λόγια, έκρινα χωρίς να ξέρω τίποτα! Δεν έμπαινα στη θέση των γονιών γιατί πολύ απλά δεν ήμουν μαμά. Όλα μου φαίνονταν εύκολα. Αναρωτιόμουν πώς γίνεται να τα κάνεις θάλασσα...

Την απάντηση την πήρα όταν απέκτησα δικά μου παιδιά.

Μερικές φορές ο μόνος τρόπος για να σταματήσεις το παιδί σου να κάνει φασαρία, είναι να του κάνεις το χατίρι. Άλλες να αδιαφορήσεις γιατί ξέρεις ότι φωνάζει για να σου τραβήξει την προσοχή.

Μπορεί να θελήσεις να θηλάσεις παραπάνω από ένα χρόνο το παιδί σου, γιατί αυτό θεωρείς σωστό τη δεδομένη στιγμή.

Καθώς περνάνε τα χρόνια συνειδητοποιείς τι είναι καλύτερο για παιδιά σου. Ξέρεις ότι το καθένα είναι ξεχωριστό κι ας μεγαλώνουν με τον ίδιο τρόπο. Αυτό που έκανες στο πρωτότοκό σου, ίσως να μην ταιριάζει στο δεύτερό σου.

Καταλαβαίνεις επίσης, πόσα πράγματα δεν μπορείς να ελέγξεις!

Όταν γίνεσαι μαμά για πέμπτη φορά, συνειδητοποιείς ότι το να αφήσεις το παιδί σου να φάει πατατάκια δεν είναι τόσο κακό. Οι κανόνες υπάρχουν και για να τους τηρούμε και για να τους σπάμε. Επιπλέον, μερικοί δεν είναι πια τόσο σημαντικοί όπως πίστευες στην αρχή!

Γι' αυτό σας προτείνω να ηρεμήσετε και να δείτε τι είναι καλύτερο για εσάς και την οικογένειά σας. Γιατί, πραγματικά, αυτό είναι το μόνο που έχει σημασία.

Και ποτέ μην λες... ποτέ πριν γίνεις μαμά, γιατί πίστεψέ με, θα τα αναιρέσεις όλα!

Ελεύθερη μετάφραση από herviewfromhome.com 

v