Ο μεγαλύτερος εχθρός μου μετά από κάθε εξωσωματική ήταν η απογοήτευση…

Ο μεγαλύτερος εχθρός μου μετά από κάθε εξωσωματική ήταν η απογοήτευση…

Μετά από χρόνια προσπαθειών για ένα δεύτερο παιδί, η Myka Meier είναι επιτέλους έγκυος και μιλά για την περιπέτειά της με την υπογονιμότητα και τις αλλεπάλληλες εξωσωματικές που κόντεψαν να την εξουθενώσουν.

Όταν συνέλαβε φυσιολογικά το πρώτο της παιδί, που σήμερα είναι 5 ετών, η Meier δεν είχε φανταστεί ότι θα χρειαζόταν ποτέ να κάνει εξωσωματική. Και επειδή ήθελε τα παιδιά της να είναι κοντά στην ηλικία, εκείνη και ο άντρας της ξεκίνησαν τις προσπάθειες για το δεύτερο μετά από έναν μόλις χρόνο. Δυστυχώς, τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα περίμεναν και μετά από έναν ακόμη χρόνο προσπαθειών κατέφυγαν στη λύση της εξωσωματικής.

Τελικά, περιπέτεια της Meier κράτησε τέσσερα ολόκληρα χρόνια, στα οποία είχε τέσσερις αποτυχημένες προσπάθειες να συλλάβει. «Πέρασα από όλα τα στάδια», θυμάται, «από την αισιοδοξία στην απελπισία και ξανά μανά, είχα μία αποβολή, αποτυχημένες εμφυτεύσεις κ.ο.κ. Όλο αυτό είναι πολύ βαρύ για το γυναικείο σώμα. Για να τα βγάλω πέρα κάποιες μέρες, έλεγα στον εαυτό μου: “Μη σκέφτεσαι τίποτα, απλώς κάνε αυτό που πρέπει”».

«Σ’ αυτά τα πράγματα, η απογοήτευση είναι ο μεγαλύτερος εχθρός σου», λέει η εγκυμονούσα πλέον μαμά, «λες στον εαυτό σου να παραμένει θετικός, αλλά όταν κάνεις ακριβώς ό,τι σου λένε και δεν έχεις αποτέλεσμα, νιώθεις μια απόγνωση και μια μοναξιά, λες και μόνο σε σένα έχει συμβεί κάτι τέτοιο».

Στην πορεία το ταξίδι της Meier γινόταν όλο και πιο δύσκολο και ύστερα από τέσσερις αποτυχίες σε τρεις διαφορετικές κλινικές και με έξι διαφορετικούς ειδικούς, έφτασε στα όριά της. Ευτυχώς, η οικογένεια και οι φίλοι της την έπεισαν να κάνει μια τελευταία προσπάθεια με το τελευταίο της «καλό» έμβρυο.

Η Meier τους άκουσε και όλα πήγαν κατ’ ευχήν. Τώρα περιμένει το δεύτερο παιδάκι της και νιώθει πολύ όμορφα που είχε δημοσιοποιήσει την περιπέτειά της στα social media πριν την ευτυχή κατάληξη.

«Συχνά οι άνθρωποι μιλούν για τα άσχημα όταν έρθει κάτι καλό, επειδή έχουν πια περάσει«, λέει, «εγώ ήθελα να μιλήσω για τις δυσκολίες που πέρασα όσο τις περνούσα ώστε να με ακούσουν οι γυναίκες που περνάνε τα ίδια και να μη νιώθουν μόνες. Σίγουρα είναι πιο διασκεδαστικό να ανακοινώνεις την εγκυμοσύνη ή τη γέννα σου, αλλά οι άνθρωποι οφείλουν να γνωρίζουν πόσος αγώνας και πόσα δάκρυα μπορεί να κρύβονται από πίσω».

«Ακόμα και όταν έμαθα ότι περιμένω παιδί», συνεχίzει η μέλλουσα μαμά, «μου ήταν εξαιρετικά δύσκολο να το πιστέψω και να το χαρώ αληθινά. Μετά από τόσες απογοητεύσεις μου έμοιαζε πολύ παραμυθένιο για να συμβαίνει σε μένα. Ελπίζω μόνο, τώρα να πάνε όλα όπως πρέπει».

Πηγή: people.com

v