Η πεθερά μου με αποκάλεσε «εγωίστρια» επειδή δεν θέλω δεύτερο παιδί

Η πεθερά μου με αποκάλεσε «εγωίστρια» επειδή δεν θέλω δεύτερο παιδί

Πάντα ονειρευόμουν να αποκτήσω δύο ή και τρία παιδιά, αλλά η εμπειρία του τοκετού ήταν τόσο τραυματική που με έκανε να αλλάξω γνώμη. Η απόφασή μου ήταν συνειδητή και δεν έγινε ελαφρά τη καρδία! Το σκέφτηκα πολύ, έκανα ψυχοθεραπεία για να ξεπεράσω όσα συνέβησαν στην πρώτη γέννα και το συζήτησα φυσικά και με τον σύζυγό μου.

Παρόλο που δεν είχαμε φανταστεί τη ζωή μας με ένα παιδί, η απόφαση αυτή μας βγήκε σε καλό. Δίνουμε όλη μας την προσοχή στην 6χρονη πλέον κόρης μας και νομίζω κι εκείνη το απολαμβάνει πολύ.

Είμαστε χαρούμενοι και νιώθουμε ολοκληρωμένοι με την οικογένειά μας, αλλά αυτό δεν ισχύει για την πεθερά μου, η οποία πρόσφατα μοιράστηκε τις σκέψεις της για την επιλογή μας να μην κάνουμε δεύτερο παιδί.

Το ήξερε ότι το σκεφτόμασταν, αυτό που δεν γνώριζε όμως ήταν ότι η απόφασή μας ήταν οριστική. Θεωρώ ότι ήλπιζε ότι θα αλλάζαμε γνώμη κάποια στιγμή!

Σχολίαζε συνεχώς για το πώς θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε το δωμάτιο που μας περισσεύει ως παιδικό δωμάτιο ή να μην πουλήσουμε ή χαρίσουμε βρεφικά είδη σε περίπτωση που τα χρειαζόμασταν ξανά. Παρόλο που εμείς απορρίπταμε την ιδέα, εκείνη δεν συμβιβαζόταν με το γεγονός ότι δεν θα κάναμε άλλα παιδιά.

Όταν της μίλησα, λοιπόν, για τα σχέδιά μου να επιστρέψω στη δουλειά μου τώρα που η κόρη μου πήγε στο δημοτικό, αντέδρασε με έναν τρόπο που δεν θα ξεχάσω ποτέ.

Με ύφος μου είπε ότι θα έπρεπε να επικεντρωθώ στην οικογένειά μου και στο να κάνω δεύτερο παιδί!

Τα λόγια της με αναστάτωσαν! Ένιωσα σαν να μου επιτίθεται για μια απόφαση που είχα σκεφτεί διεξοδικά και ότι με τιμωρεί γι' αυτό. Καθώς ήμουν συναισθηματικά φορτισμένη της δήλωσα έντονα, ότι δεν είχαμε σκοπό να κάνουμε άλλα παιδιά.

Τότε συνειδητοποίησε ότι το εννοούσαμε πραγματικά. Αλλά αντί να ζητήσει συγγνώμη που ήταν τόσο επικριτική ή αντί να με υποστηρίξει, είπε «Είσαι εγωίστρια».

Ο σύζυγός μου επενέβη αμέσως και της ζήτησε να φύγει. Ήξερε ότι αν έμενε, η κατάσταση θα ξέφευγε από τον έλεγχο. Καταλάβαινε επίσης, ότι η συμπεριφορά της ήταν ανάρμοστη!

Τα λόγια της με πλήγωσαν πολύ, γιατί πάντα τη θεωρούσα σαν δεύτερη μάνα μου. Δεν περίμενα να μου φερθεί έτσι!

Από τότε δεν έχουμε μιλήσει σχεδόν καθόλου. Κρατάει αποστάσεις. Είμαι ανοιχτή στο να μιλήσω μαζί της, επειδή η σχέση μας και η σχέση της με τον γιο και το εγγόνι της είναι πολύ πιο σημαντικές για μένα από οτιδήποτε άλλο, αλλά ταυτόχρονα, δεδομένης της κατάστασης, δεν θέλω να κάνω εγώ την πρώτη κίνηση.

Περιμένω να ζητήσει συγγνώμη για όσα είπε. Νομίζω ότι θα της πάρει λίγο χρόνο μέχρι να συμβεί αυτό και να τα επεξεργαστεί όλα, αλλά έχω πίστη ότι τελικά θα το κάνει. Μέχρι τότε θα κάνω αυτό που θεωρώ καλύτερο για εμένα και την οικογένειά μου.

Πηγή: kidspot.com.au

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v