Έδωσε στον γιο της €1600 επειδή δεν ασχολήθηκε με τα social media μέχρι τα 18 του

Έδωσε στον γιο της €1600 επειδή δεν ασχολήθηκε με τα social media μέχρι τα 18 του

Πριν από έξι χρόνια, μια μητέρα από τη Μινεσότα προκάλεσε τον τότε 12χρονο γιο της να αποφύγει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέχρι να γίνει 18 ετών. Σε αντάλλαγμα του υποσχέθηκε ότι θα του έδινε 1800 δολάρια (€1600 περίπου!) με το που ενηλικιωνόταν. Ο πεισματάρης  Sivert Klefsaas τήρησε τη δική του πλευρά της συμφωνίας και φέτος εξαργύρωσε την αμοιβή του.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Lorna Klefsaas άκουσε στο ραδιόφωνο για δυο γονείς που έταξαν στο παιδί τους ένα αντίστοιχο χρηματικό ποσό για να κάνει κάτι μέχρι τα 16 του χρόνια. Βρίσκοντας την ιδέα τους ιδιοφυέστατη, την έκλεψε και την προσάρμοσε! 

Ο γιος της σε πρόσφατη συνέντευξη δήλωσε ότι δέχτηκε αμέσως τη συμφωνία. «Ήμουν 12 ετών και θεώρησα ότι τα λεφτά ήταν πολύ καλά. Δεν είχα ποτέ μου τόσα άλλωστε. Και τα 6 χρόνια μου φάνηκαν λίγα!».

Για την Klefsaas, το να ζητήσει από το μικρότερο παιδί της να μείνει μακριά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προέκυψε από τον εθισμό που είχαν οι 3 μεγαλύτερες κόρες της.

«Θυμάμαι μία από τις κόρες μου να ασχολείται όλη την ώρα με τα social media. Όλο αυτό επηρέαζε τη διάθεσή της, τις φιλίες της. Έβλαπτε τα συναισθήματά της και είχε μόνιμο άγχος» εξήγησε η Klefsaas. 

Ο 18χρονος παραδέχτηκε ωστόσο, ότι πολλές φορές σκέφτηκε να τα παρατήσει. Η περηφάνια του όμως δεν τον άφησε να υποκύψει στον πειρασμό!

Ο Sivert δήλωσε ότι η αποχή από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν επηρέασε αρνητικά τη ζωή του. Οι φίλοι του δεν ενδιαφέρονταν για το αν είχε Instagram,  Snapchat ή TikTok.

Τώρα που εξαργύρωσε την επιταγή, ο Sivert κατέβασε ξανά το Snapchat και έχει πλέον  Instagram, αλλά δεν σκοπεύει να αφήσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να τον καθορίσουν. «Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι τέλεια! Αλλά βεβαιωθείτε ότι επενδύετε χρόνο και σε άλλους τομείς της ζωής σας, ειδικά στις προσωπικές σχέσεις», είπε ο νεαρός.

Η μητέρα του φανερά περήφανη για το πείσμα του γιου της είπε «Αλλιώς είναι τώρα που είναι 18 ετών αλλά νομίζω ότι θα χρησιμοποιήσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με διασκεδαστικό και υγιή τρόπο και δεν θα νιώθει πως εξαρτάται η αξία του απ' αυτά».

Πηγή: goodmorningamerica.com

 

v