Ουκρανία: εθελοντές έσωσαν πρόωρα διδυμάκια - τα μετέφεραν σε άλλη χώρα

Ουκρανία: εθελοντές έσωσαν πρόωρα διδυμάκια - τα μετέφεραν σε άλλη χώρα

Ο Bryan Stern, συνιδρυτής του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Tampa Project Dynamo, που αναλαμβάνει τη διάσωση πολιτών από εμπόλεμες ζώνες, είχε μια πολύ συγκεκριμένη αποστολή να φέρει εις πέρας - να πάρει δύο πρόωρα δίδυμα αγοράκια και ένα πρόωρο κοριτσάκι από το βομβαρδισμένο Κίεβο στην Ουκρανία και να τα μεταφέρει με γρήγορα και με ασφάλεια στην Πολωνία.

«Ήταν πολύ δύσκολο! Κρατούσα την ανάσα μου 14 ώρες, μέχρι να φέρουμε την αποστολή μας εις πέρας», είπε ο Bryan. «Ο πρόωρος τοκετός είναι από μόνος του δύσκολος. Ο πρόωρος τοκετός σε εμπόλεμη ζώνη είναι τρομακτικός. Έπρεπε να πάρουμε τα μωράκια και περάσουμε τα σύνορα, μεταφέροντας τα σε δύο διαφορετικά νοσοκομεία της Πολωνίας». 

Τα μωρά βρίσκονταν στο υπόγειο ενός νοσοκομείου στο Κίεβο, το οποίο βομβαρδίστηκε. «Θα είχαν πεθάνει σίγουρα αν έμεναν εκεί… το μαιευτήριο ισοπεδώθηκε από τους βομβαρδισμούς» αναφέρει ο Bryan. Παρόλα αυτά, εξομολογείται πως πριν από αυτή την αποστολή, δεν είχε ιδέα από πρόωρα μωρά. 

«Ξέρω πώς να καθαρίζω πολλά όπλα και να κάνω πολλά άλλα πράγματα. Είμαι μορφωμένος, αλλά δεν έχω ιδέα από πρόωρα μωρά… Κάναμε έρευνα, μιλήσαμε με επιστήμονες και φροντίσαμε να έχουμε μαζί μας δύο γιατρούς για να φροντίσουν τα παιδιά», είπε χαρακτηριστικά. 

Τελικά, τα τρία πρόωρα μωράκια μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην γειτονική Πολωνία και βρέθηκαν με τους γονείς τους. Όσο για τον Bryan Stern, ανέφερε πως δεν θα ξεχάσει ποτέ την συγκεκριμένη αποστολή και τα τρία μωράκια που έσωσε.

Πηγή: fox13news.com

v