Ουκρανία: έγκυος και το μωράκι της έχασαν τη μάχη με τη ζωή 

Ουκρανία: έγκυος και το μωράκι της έχασαν τη μάχη με τη ζωή

Σύμφωνα με το Associated Press, η έγκυος γυναίκα που χτυπήθηκε όταν βομβαρδίστηκε το μαιευτήριο που βρισκόταν στην Μαριούπολη της Ουκρανίας, πάλεψε σκληρά για τη ζωή της. Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες των γιατρών να σώσουν την ίδια και το μωρό της, δεν τα κατάφεραν.

Η γυναίκα, όπως αναφέρει το Associated Press, μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε άλλο νοσοκομείο, αλλά πιο κοντά στην πρώτη γραμμή, όπου οι γιατροί προσπάθησαν να την κρατήσουν στη ζωή. Συνειδητοποιώντας ότι έχανε το μωρό της, οι γιατροί είπαν ότι τους φώναξε: «Σκότωσέ με τώρα!».

Ο χειρουργός Timur Marin βρήκε τη λεκάνη της γυναίκας συνθλιμμένη και το ισχίο αποκολλημένο. Οι γιατροί έκαναν καισαρική τομή, το βρέφος ωστόσο δεν έδειξε «σημάδια ζωής», είπε ο χειρουργός. Στη συνέχεια, εστίασαν στη μητέρα. «Περισσότερα από 30 λεπτά ανάνηψης της μητέρας δεν απέφεραν αποτελέσματα», είπε ο Μάριν το Σάββατο. «Πέθαναν και οι δύο».

Όπως επισημαίνει ο Guardian, στο χάος μετά την αεροπορική επιδρομή της Τετάρτης, οι γιατροί δεν πρόλαβαν να μάθουν το όνομα της γυναίκας προτού έρθουν ο σύζυγος και ο πατέρας της να πάρουν το σώμα της. Τουλάχιστον κάποιος ήρθε να την παραλάβει, είπαν - έτσι δεν κατέληξε στους ομαδικούς τάφους που σκάβονταν για πολλούς από τους νεκρούς της Μαριούπολης ο αριθμός των οποίων αυξάνονταν.

Πηγή: iefimerida.gr
v