Γονείς γυρίζουν τον κόσμο με τα 2 παιδιά τους - έχουν ήδη επισκεφθεί 18 χώρες

Γονείς γυρίζουν τον κόσμο με τα 2 παιδιά τους - έχουν ήδη επισκεφθεί 18 χώρες

Η Emma και ο Peter, ένα ζευγάρι Βρετανών, εργάζονταν ως δάσκαλοι και ζούσαν στο Σέφιλντ με τα δύο τους παιδιά, 4 και 1,5 ετών αντίστοιχα. Ωστόσο, συνειδητοποίησαν γρήγορα ότι η συμβατική ζωή που ζούσαν δεν τους ταίριαζε και αποφάσισαν να την εγκαταλείψουν και να αρχίσουν τα ταξίδια!

Το ζευγάρι, είχε εμπειρία από ταξίδια πριν παντρευτούν και κάνουν οικογένεια. Γνωρίστηκαν το 2011 στην Καμπότζη και ταξίδεψαν παρέα σε 50 χώρες πριν επιστρέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο για να δοκιμάσουν έναν πιο συμβατικό τρόπο ζωής. Ωστόσο, τα σύντομα ταξίδια που έκαναν με τα παιδιά τους δεν τους κάλυπταν.

Η ιδέα του να γυρίσουν τον κόσμο με τα παιδιά τους ήρθε όταν έκαναν ένα ταξίδι οικογενειακώς στην Ταϊλάνδη και αντί να μείνουν για λίγες μέρες όπως είχαν σχεδιάσει, έμειναν όσο καιρό χρειάστηκε για να γνωρίσουν τη χώρα που επισκέφθηκαν. Έκτοτε, η οικογένεια ξεκίνησε μια μεγάλη περιπέτεια, με στόχο να γυρίσει τον κόσμο, έχοντας επισκεφθεί μέχρι στιγμής 18 χώρες .

«Προσπαθήσαμε να κάνουμε ότι και οι υπόλοιποι - γάμος, σπίτι, παιδιά - αλλά δεν μας ταίριαζε. Μας αρέσει να έχουμε την ελευθερία να ταξιδεύουμε και να βιώνουμε νέα πράγματα. Δεν θέλουμε η οικογένειά μας να είναι δεμένη σε ένα μέρος».

Η Emma, 36 ετών και ο Peter, 37 ετών, χρησιμοποιούν τις γνώσεις και την εμπειρία τους για να διδάσκουν τα παιδιά τους ενώ ταξιδεύουν και μένουν σε ξενοδοχεία, σκηνές ή δεντρόσπιτα ανά τον κόσμο. Με αφορμή τα ταξίδια τους, μαθαίνουν νέους πολιτισμούς και κουλτούρες στα παιδιά ενώ οι γενικές γνώσεις που παίρνουν ξεφεύγουν από αυτές που μαθαίνει ένα παιδί σε ένα παραδοσιακό σχολείο. 

Τα παιδιά έμαθαν να μαγειρεύουν στο Μαρόκο, έκαναν σερφ στην Ταϊλάνδη, ολοκλήρωσαν φιλανθρωπικές εργασίες στην Καμπότζη, πήγαν για κολύμπι στη λίμνη στο Κιργιστάν και απέκτησαν «δεξιότητες Νίντζα» στην Ιαπωνία.

«Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ένα στυλό και ένα χαρτί – ο κόσμος είναι η τάξη μας», είπε η Emma, η οποία συνήθιζε να διδάσκει σχέδιο και τεχνολογία. «Διδάσκουμε στα αγόρια μας τα βασικά –όπως μαθηματικά και αγγλικά– αλλά το να ταξιδεύουμε στον κόσμο μας επιτρέπει να πάμε πέρα από αυτό. Οι γιοι μας βιώνουν πράγματα που δεν θα είχαν ποτέ την ευκαιρία να ζήσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, αν είχαν παραδοσιακή εκπαίδευση».

Πηγή: metro.co.uk

v