«Ένιωθα το σώμα μου ελαττωματικό»: μαμά περιγράφει τις δυσκολίες του θηλασμού

«Ένιωθα το σώμα μου ελαττωματικό»: μαμά περιγράφει τις δυσκολίες του θηλασμού

Αρκετές γυναίκες, αμέσως μετά τον τοκετό, έχουν αρκετό γάλα για να θηλάσουν το νεογέννητο μωρό τους και αντιμετωπίζουν προβλήματα που ξεπερνιούνται εύκολα. Ωστόσο, υπάρχουν και νέες μαμάδες όπως η Olivia Munn, που παλεύουν να παράξουν την επιθυμητή ποσότητα γάλακτος και νιώθουν εξαντλημένες και ηττημένες.

«Ένιωθα ότι το σώμα μου ελαττωματικό», αποκάλυψε η 41χρονη Olivia σε ένα βίντεο στο Instagram σχετικά με τον θηλασμό. «Ένιωθα πως είμαι αποτυχημένη και ανησυχούσα ότι αν δεν καταφέρω να θηλάσω, δεν θα μπορέσω να δεθώ με το μωρό μου», πρόσθεσε. 

Η Olivia έχει έναν γιο 2 μηνών και μέχρι τώρα έχει ζητήσει τις συμβουλές δύο συμβούλων θηλασμού καθώς δεν έχει αρκετό μητρικό γάλα. Επίσης, δοκίμασε ειδική διατροφή με πολλά υγρά και διάφορα άλλα tips που της μετέφεραν για πιο αποτελεσματικό θηλασμό. Τίποτα, όμως, δεν λειτούργησε…

Μετά από δύο δύσκολους μήνες, η νέα μαμά κατέληξε στο συμπέρασμα πως το ότι δεν μπορεί να θηλάσει δεν την κάνει λιγότερο καλή μαμά, ούτε θα της στερήσει τον «ιδιαίτερο δεσμό» με τον γιο της όπως πίστευε στην αρχή. 

Αποφάσισε, λοιπόν, να στείλει ένα σημαντικό μήνυμα σε όλες τις μαμάδες που δυσκολεύονται με τον θηλασμό: «Κάντε ό,τι χρειάζεται για να ταΐσετε το μωρό σας και μην αφήσετε κανέναν να σας κάνει να νιώσετε άσχημα», είπε χαρακτηριστικά. 

«Αντιμετώπισα τα ίδια προβλήματα με τον θηλασμό κι αυτό με κατέβαλε σωματικά και ψυχολογικά. Υπάρχουν τόσα πολλά που μπορείς να κάνεις για το παιδί σου! Η αγκαλιά σου, το χαμόγελό σου και η απέραντη αγάπη σου είναι υπέρ αρκετά για να δεθείς μαζί του. Μην  νιώθεις μισή ή αποτυχημένη… Είσαι η καλύτερη μαμά που θα μπορούσε να έχει το νεογέννητό σου - είτε θηλάσεις είτε όχι!». 

Πηγή: today.com

v