5 κόλπα για το πλύσιμο των ρούχων που θα σας λύσουν τα χέρια!

5 κόλπα για το πλύσιμο των ρούχων που θα σας λύσουν τα χέρια!

Το πλύσιμο των ρούχων κρύβει πολλές παγίδες αφού μπορεί τα λευκά μας ρούχα να γίνουν ροζ ή το πλυντήριο να μην αφαιρέσει έναν δύσκολο λεκέ. Ωστόσο, υπάρχουν έξυπνες λύσεις για όλα τα προβλήματα της... μπουγάδας!

Αν τα ρούχα σας είναι γεμάτα τρίχες μετά την πλύση...

Δεν υπάρχει νοικοκυρά που να μην παιδεύεται με τις τρίχες που κολλάνε πάνω στα ρούχα κι έπειτα «ταξιδεύουν» στο πλυντήριο λερώνοντας όλα τα υπόλοιπα. Όταν , μάλιστα, το σπίτι διαθέτει κατοικίδιο, η κατάσταση είναι ακόμα πιο δύσκολη! Το μυστικό για να απαλλαγείτε από τις ανεπιθύμητες τρίχες, είναι τα ρόλεϊ για τα μαλλιά: βάλτε μέσα στο πλυντήριο δύο ρόλεϊ και οι τρίχες θα κολλήσουν πάνω τους κατά τη διάρκεια της πλύσης.

Αν σας τελειώσει το απορρυπαντικό για τα ρούχα… 

Η (κακιά) στιγμή που πρέπει να πλύνεις οπωσδήποτε τα ρούχα του παιδιού αλλά λόγω κακού υπολογισμού ξέμεινες από απορρυπαντικό, έχει συμβεί και μάλλον θα ξανασυμβεί σε όλες μας…  Ωστόσο, δεν χρειάζεται να πάθουμε πανικό. Αντι για απορρυπαντικό ρούχων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απορρυπαντικό πιάτων, σόδα, σαμπουάν ή απλό σαπούνι. 

Αν έχετε δύσκολους λεκέδες που δεν βγαίνουν…

Εάν τα ρούχα σας έχουν λερωθεί με δύσκολους λεκέδες και δεν ξέρετε πώς να τους αφαιρέσετε, δοκιμάστε να προσθέσετε δύο ταμπλέτες για τα πιάτα στο πλυντήριο ρούχων. Θα σας εκπλήξει πόσο αποτελεσματικές είναι στους δύσκολους λεκέδες, αλλά και πόσο φρέσκα θα φαίνονται τα ρούχα σας μετά την πλύση. 

Αν τρυπώσει μια χρωματιστή κάλτσα στα λευκά...

Εάν τρυπώσει μια κόκκινη κάλτσα στον κάδο του πλυντηρίου με τα λευκά και πάρουν όλα τα ρούχα σας μια ροζ απόχρωση, δεν ήρθε το τέλος του κόσμου! Μουλιάστε τα για 15 με 20 λεπτά σε μία λεκάνη με χλωρίνη και μετά πλύντε τα ξανά στο πλυντήριο. Αν χρειαστεί, επαναλάβετε την ίδια διαδικασία και θα γίνουν σαν καινούρια!

Αν βαριέστε να σιδερώνετε τα σεντόνια...

Πριν βάλετε τα σεντόνια στο πλυντήριο διπλώστε τα και πλύντε τα σε χαμηλή θερμοκρασία. Στη συνέχεια, απλώστε τα ανοιχτά αφού τα τινάξετε καλά κι έπειτα, έφοσον έχουν στεγνώσει, φυλάξτε τα για 24 ώρες διπλωμένα κάτω από το στρώμα. 

Πηγή: brightside.me

v