6 αντικείμενα που καθαρίζουμε σπάνια ενώ συγκεντρώνουν τα περισσότερα μικρόβια

6 αντικείμενα που καθαρίζουμε σπάνια ενώ συγκεντρώνουν τα περισσότερα μικρόβια

Αν καλούμασταν να μαντέψουμε τα αντικείμενα με τα περισσότερα μικρόβια στο σπίτι, το πιθανότερο είναι ότι θα λέγαμε τον σκουπιδοτενεκέ ή το πιγκάλ μπάνιου. Υπάρχουν ωστόσο, άλλα πολύ πιο ύποπτα στο να φιλοξενούν επικίνδυνα βακτήρια, και που δύσκολα πάει ο νους μας.

Η καφετιέρα

Πόσοι από μας στηριζόμαστε σε μια κούπα καφέ για να αρχίσουμε όμορφα τη μέρα μας; Οι περισσότεροι (αν όχι όλοι!) θα έλεγε κανείς! Αυτό όμως που αγνοούμε είναι ότι μαζί με τον καφέ, σερβίρονται και μερικά βακτήρια που είναι πολύ επικίνδυνα για την υγεία μας. Οι καφετιέρες, όπως και πολλές άλλες οικιακές συσκευές, αποτελούν εστία μικροβίων και γι'αυτό πρέπει να καθαρίζονται 2 και 3 φορές την εβδομάδα.

Οι πετσέτες του μπάνιου

Δεν πρέπει ποτέ να μοιραζόμαστε την ίδια πετσέτα με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς μας! Οι χρησιμοποιημένες πετσέτες, ειδικά αν είναι νωπές, μπορεί να είναι γεμάτες βακτήρια και να προκαλέσουν τεράστια ζημιά στο δέρμα, όπως για παράδειγμα, ακμή. Γι' αυτό ο καθένας πρέπει να έχει την δική του πετσέτα, η οποία μάλιστα θα πλένεται τακτικά.

Το τηλεκοντρόλ

Ακόμη και η πιο σχολαστική νοικοκυρά αμελεί να καθαρίσει το τηλεκοντρόλ. Το συγκεκριμένο αντικείμενο, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι 20 φορές πιο βρώμικο από το κάθισμα της τουαλέτας, καθώς έχει υψηλή συγκέντρωση βακτηρίων και σπόρων μούχλας. Ο καθαρισμός και η απολύμανσή του είναι απλός- το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, είναι να σκουπίζετε την επιφάνεια του τηλεχειριστηρίου μια φορά την ημέρα.

Το σφουγγάρι που πλένουμε τα πιάτα

Αν πλένετε τους πάγκους της κουζίνας και τα πιάτα με ένα σφουγγάρι και το αντικαθιστάτε μια φορά το μήνα, τότε πρέπει να σταματήσετε αμέσως αυτή τη συνήθεια. Είναι ένα από τα πιο βρώμικα αντικείμενα που έχουμε στο σπίτι και αν δεν το αλλάζετε κάθε 2 με 3 εβδομάδες, αντί να απομακρύνετε τα μικρόβια, τα αφήνετε να πολλαπλασιαστούν και να... εξαπλωθούν!

Το δοχείο για τις οδοντόβουρτσες

Άλλο ένα αντικείμενο που παραβλέπουμε να καθαρίζουμε συστηματικά είναι το δοχείο που τοποθετούμε τις οδοντόβουρτσες. Είναι μεγάλη εστία μικροβίων και μπορεί να βλάψει σοβαρά την υγεία των δοντιών μας. Καλό είναι, λοιπόν, να το καθαρίζουμε τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.

Το πλυντήριο ρούχων

Το γεγονός ότι πλένει τα ρούχα δεν σημαίνει ότι ένα πλυντήριο ρούχων καθαρίζεται από μόνο του. Η μούχλα ευδοκιμεί στην υγρασία του μηχανήματος και στα υπολείμματα απορρυπαντικού, με αποτέλεσμα τα ρούχα μας να μολύνονται από μικρόβια. Γι' αυτό και είναι απαραίτητο να το καθαρίζουμε συχνά και να χρησιμοποιούμε απορρυπαντικά με μικρές ποσότητες χλωρίου.

Πληροφορίες: brightside.me

v