«Το μωρό μου κόλλησε σταφυλόκοκκο μετά τον τοκετό και παραλίγο να το χάσω»

«Το μωρό μου κόλλησε σταφυλόκοκκο μετά τον τοκετό και παραλίγο να το χάσω»

Η Sarah βρισκόταν στο νοσοκομείο με τον νεογέννητο γιο της όταν παρατήρησε ότι η άκρη του αφαλού του ήταν κόκκινη και ξεφλούδιζε. Καθώς κανένα από τα μεγαλύτερα παιδιά της δεν είχε εμφανίσει ποτέ αντίστοιχο σύμπτωμα, κάλεσε αμέσως τον γιατρό της.

«Δεν ήμουν σίγουρη για το τι ήταν, αλλά κάτι μέσα μού έλεγε ότι έπρεπε να το κοιτάξω», είπε στο Kidspot η μητέρα τριών παιδιών από τη Βικτώρια. Όταν ο γιατρός εξέτασε τον μικρούλη, η ερυθρότητα στον αφαλό του είχε εξαπλωθεί στην κοιλιά του και είχε εμφανίσει εξανθήματα.

«Ήταν όλο κάτω από τον αφαλό του, σε όλη την κοιλιά και κάτω προς τη βουβωνική χώρα. Ήξερα ότι ήταν κάτι κακό αλλά δεν μπορούσα να καταλάβω τι ήταν». Ούτε και ο γιατρός όμως μπορούσε να καταλάβει τι συμβαίνει με το μωράκι γι' αυτό και πήρε δείγματα ώστε να τα στείλει για έλεγχο. Στο μεταξύ όλο το σώμα του μωρού είχε καλυφθεί από κόκκινα εξανθήματα και κανένα από τα αντιβιοτικά που του είχε δώσει ο γιατρός δεν βοηθούσε την κατάσταση.

Η μητέρα θυμάται το σώμα του γιου της να είναι πολύ ζεστό και το αγοράκι της να κλαίει. Πέρασε τρεις ολόκληρες μέρες να αγωνιά για τα αποτελέσματα των εξετάσεων, ενώ παράλληλα έβλεπε το παιδί της να υποφέρει, καθώς η κατάστασή του συνέχιζε να επιδεινώνεται.

Οι εξετάσεις έδειξαν ότι ο γιος της είχε πάθει χρυσίζων σταφυλόκοκκο. Πρόκειται για ένα βακτήριο που συνήθως βρίσκεται στο δέρμα - και γίνεται σοβαρό αν εισέλθει στην κυκλοφορία του αίματος.

«Έπαθα σοκ και φοβήθηκα πολύ για τη ζωή του.  Αναρωτιόμουν αν έφταιγα εγώ. Μήπως έκανα κάτι λάθος; Αν θα μπορούσα να το είχα αποτρέψει;», παραδέχεται η μητέρα.

Η μητέρα της Sarah ρώτησε τους γιατρούς πώς το νεογέννητο μπορούσε να κολλήσει μια τόσο σοβαρή λοίμωξη στο νοσοκομείο. «Μετά από πολλά παραδέχτηκαν ότι έπρεπε να είναι κάτι μολυσμένο που άγγιξε την ανοιχτή πληγή στον ομφάλιο λώρο και ότι πιθανότατα ήταν το μανταλάκι ή το ψαλίδι. Αλλά δεν θα μάθουμε ποτέ».

Όσο και αν θύμωσε με την αμέλεια του ιατρικού προσωπικού, δεν ήθελε να ασχοληθεί μαζί τους καθώς το μόνο που την ενδιέφερε ήταν να γίνει καλά το αγοράκι της. Ευτυχώς, με την κατάλληλη θεραπεία η υγεία του παιδιού βελτιώθηκε και μπόρεσε να πάει στο σπίτι του σε ηλικία 8 ημερών.

Πηγή: kidspot.com.au

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v