Σου λένε «το μωρό σου έχει κυστική ίνωση» κι ο κόσμος σου γίνεται συντρίμμια

Σου λένε «το μωρό σου έχει κυστική ίνωση» κι ο κόσμος σου γίνεται συντρίμμια

Όταν η Rebecca McCabe και ο σύζυγός της Chris καλωσόρισαν στον κόσμο την κόρη τους Emma, η ζωή τους άλλαξε θεαματικά! Ωστόσο, δεν φαντάζονταν πως αυτή η αλλαγή δεν ήταν η μόνη… Τέσσερις εβδομάδες αργότερα, ο κόσμος τους έγινε συντρίμμια, όπως λέει χαρακτηριστικά η Rebecca, όταν έμαθαν πως το μωρό τους πάσχει από μια ανίατη ασθένεια.

Έναν μήνα αφότου γεννήθηκε, οι γονείς της Emma την πήγαν στο νοσοκομείο επειδή δεν ανέπνεε καλά. Λίγες μέρες μετά, έγινε η διάγνωση που έφερε τα πάνω κάτω στη ζωή τους. Η Emma έπασχε από κυστική ίνωση - μια δια βίου διαταραχή που βλάπτει τους πνεύμονες και το πεπτικό σύστημα. 

«Όσοι πάσχουν από κυστική ίνωση χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα και αυστηρές προφυλάξεις για την αποφυγή βακτηριακών λοιμώξεων που μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρή ασθένεια» εξηγεί η μητέρα της, αναφέροντας μάλιστα πως η διάγνωση έδωσε απάντηση και σε άλλες ανησυχίες που είχαν οι δύο γονείς σχετικά με το μωρό τους. 

«Όταν γεννήθηκε η Emma δεν έπαιρνε το βάρος που έπρεπε κι αυτό μας προβλημάτιζε. Τελικά οφειλόταν στην κυστική ίνωση… Της έλειπαν κάποια ένζυμα και δεν μπορούσε να απορροφήσει το λίπος που χρειαζόταν για να μεγαλώσει σωστά». 

Ωστόσο η γενναία μαμά, που άφησε τη δουλειά της για να φροντίσει την κόρη της, λέει ότι αυτή και ο σύζυγός της κάνουν ό,τι μπορούν για να μην αφήσουν την ασθένεια να εμποδίσει τον τρόπο με τον οποίο μεγαλώνουν την Emma. Σήμερα είναι ένα γλυκό και στοργικό κοριτσάκι 14 μηνών που, αν και ακολουθεί μια αυστηρή καθημερινή ρουτίνα, δεν υστερεί σε τίποτα από τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας της.

«Η γεμάτη ενέργεια Emma παρακολουθεί μαθήματα κολύμβησης και συμμετέχει μαζί με την μαμά της σε μια ειδική ομάδα παιχνιδιού» λέει περήφανα η μητέρα της και συνεχίζει: 

«Όπως όλα τα κορίτσια της ηλικίας της παίζει, κοιμάται και τρώει. Επιπλέον, όμως, κάνει κάθε μέρα φυσιοθεραπείες και ακολουθεί ειδική διατροφή με ένζυμα και συμπληρώματα. Επίσης, είμαστε πολύ προσεκτικοί με τα μικρόβια και τις κοινωνικές επαφές της. Με τον σύζυγό μου κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προστατεύσουμε το μωρό μας. Η ασθένειά της είναι ανίατη αλλά με καθημερινή φροντίδα και θεραπεία, όλα θα πάνε καλά για το γενναίο κορίτσι μας».

v