Προωράκι πάει επιτέλους σπίτι του μετά από 15 μήνες στη ΜΕΘ!

Προωράκι πάει επιτέλους σπίτι του μετά από 15 μήνες στη ΜΕΘ!

Ο Kendall ζύγιζε μόλις 425 γραμμάρια όταν γεννήθηκε πρόωρα στις 25 εβδομάδες, τον Δεκέμβριο του 2020, και ήταν τόσο μικροσκοπικός που χωρούσε στην παλάμη ενός ενήλικα. Οι πιθανότητες επιβίωσής του δεν ξεπερνούσαν το 50% και ο αγώνας που έδωσε για τη ζωή του ήταν μεγάλος και επίπονος.

«Φοβόμουν ότι το μωρό μου δεν θα τα καταφέρει», ανέφερε η μαμά του, η οποία ενημερώθηκε μετά τον τοκετό πως o γιος της πάσχει από σύνδρομο αναπνευστικής δυσχέρειας και χρόνια πνευμονοπάθεια. Το αγοράκι υποβλήθηκε σε τραχειοστομία και ανέπνεε με αναπνευστήρα.

Οκτώ μήνες αργότερα, κι ενώ ο μικρός Kendall βρισκόταν ακόμα στην Μονάδα Ειδικής Θεραπείας νεογνών, η μητέρα του κόλλησε COVID-19 και από τον Αύγουστο μέχρι τον Οκτώβριο ήταν σε κώμα.

Τον Δεκέμβρη, μετά την ανάρρωσή της, βρέθηκε ξανά με τον γιο της ο οποίος στις 16 Μαρτίου 2022, πήρε επιτέλους εξιτήριο μετά από 460 μέρες στη ΜΕΘ!

Εκείνη την ημέρα, μάλιστα, το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου διοργάνωσε μια μεγάλη γιορτή για να αποχαιρετήσει τον Kendall ενώ οι γονείς του δήλωσαν πως ήταν η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής τους. 

Πηγή: people.com

v