Τέλος οι τηγανητές πατάτες από ταβέρνες και εστιατόρια λόγω ακρίβειας

Τέλος οι τηγανητές πατάτες από ταβέρνες και εστιατόρια λόγω ακρίβειας

Η ακρίβεια συνεχίζει να επηρεάζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, προκαλώντας έντονο προβληματισμό στους πολίτες. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι οι επιχειρηματίες που αποφασίζουν να βγάλουν τις τηγανητές πατάτες από τους καταλόγους εστιατορίων, καθώς η τιμή του ηλιέλαιου για το τηγάνισμα έχει εκτοξευθεί.

Στις Σέρρες και σε άλλες περιοχές, οι ιδιοκτήτες έκριναν ότι μετά τις αυξήσεις στο ηλιέλαιο και στην ενέργεια είναι ασύμφορο να συνεχίσουν όπως έκαναν μέχρι τώρα. Όπως λένε το κόστος έχει ανέβει κατακόρυφα και οι ίδιοι δεν έχουν περιθώρια να το μετακυλήσουν στους πελάτες. Οι τελευταίοι είναι το ίδιο πιεσμένοι και μάλιστα το τελευταίο διάστημα παρατηρείται πτώση στην κατανάλωση και στην κίνηση των καταστημάτων.

Από 8,5 ευρώ τα 10 λίτρα η τιμή εκτινάχθηκε στα 38 ευρώ, αλλά όπως εξήγησε μέσα από το κεντρικό δελτίο του Star Κεντρικής Ελλάδας o περιφερειακός υπεύθυνος επισιτιστικών επαγγελμάτων Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας Κώστας Καραγεώργος αποκλείεται η αύξηση αυτή να οφείλεται στον πόλεμο της Ουκρανίας. 

Οι ιδιοκτήτες σε ταβέρνες, εστιατόρια και fast food θεωρούν το κόστος απαγορευτικό και αφού δεν μπορούν να αυξήσουν τις τιμές σκέφτονται να αφαιρέσουν παραδοσιακά τηγανητά πιάτα όπως οι πατάτες, τα κολοκυθάκια και τα καλαμαράκια από τα μενού.

Αυξήσεις όμως έχουν πάρει και όλα τα υπόλοιπα είδη με τους ιδιοκτήτες καταστημάτων ψητοπωλείων να δίνουν καθημερινό αγώνα για να ανταπεξέλθουν στην άνοδο των τιμών. Οι καταναλωτές έχουν αρχίσει να αντιδρούν στις αυξήσεις, υπάρχει μείωση της κατανάλωσης και φοβούνται ότι πολλές επιχειρήσεις οδηγούνται στο κλείσιμο. 

Πηγή: ethnos.gr

v