«Τα τρίτα παιδιά είναι τα πιο τυχερά γιατί έχουν πιο έμπειρους γονείς»

«Τα τρίτα παιδιά είναι τα πιο τυχερά γιατί έχουν πιο έμπειρους γονείς»

Γενικά υπάρχει η άποψη πως τα πρωτότοκα είναι τα πιο ευνοημένα παιδιά, καθώς οι γονείς τους έχουν την ενέργεια, τον χρόνο να ασχοληθούν περισσότερο μαζί τους. Στην πραγματικότητα, όμως, τα τρίτα παιδιά είναι τα πιο τυχερά, σύμφωνα με την Katie Cloyd, μια μαμά που ξετυλίγει την ενδιαφέρουσα άποψή της στο Scarry Mammy.

«Μπορεί τα τρίτα παιδιά να έχουν πιο κουρασμένους γονείς, να φοράνε τα παλιά ρούχα των αδερφών τους και να μην τρέφονται αποκλειστικά με βιολογικές τροφές αλλά είναι μακράν τα πιο τυχερά γιατί έχουν πιο έμπειρους γονείς. 

Στο πρώτο παιδί οι γονείς λίγο πολύ, πειραματίζονται ακολουθώντας διάφορες συμβουλές που έχουν συγκεντρώσει από παλαίμαχες μαμάδες και το ένστικτό τους. Το πρώτο τους αλεσμένο φαγητό είναι σίγουρα από βιολογικά προϊόντα που έψαχναν μέρες για να είναι τα καλύτερα, τα ρούχα τους καινούρια και υποαλλεργικά, και τα καλλυντικά για την ευαίσθητη περιοχή μελετημένα με προσοχή! Επίσης, κάνουν πάντα μπάνιο με λεβάντα πριν τον ύπνο και κοιμούνται με παραμύθια και νανουρίσματα.

Γενικά στο πρώτο παιδί όχι μόνο θέλεις να τα κάνεις ΟΛΑ με τον καλύτερο τρόπο, αλλά έχεις και τον χρόνο να τα κάνεις. Όταν έρχεται το δεύτερο παιδί, όμως, με την συσσωρευμένη κούραση του πρώτου στις πλάτες σου, καταλαβαίνει ότι δεν γίνεται να τα κάνεις ΟΛΑ κι αρχίζεις να βάζεις προτεραιότητες. Δεν θα είναι όλα του τα ρούχα καινούρια γιατί ξέρεις ότι πρέπει να κάνεις οικονομία και η ώρα του ύπνου ίσως δεν αποτελείται από μια χρονοβόρα ρουτίνα που περιλαμβάνει μπάνιο, 8 παραμύθια και 11 νανουρίσματα. Αναγκαστικά κάνεις τις πρώτες εκπτώσεις γιατί χρειάζεσαι ξεκούραση. 

Η ανατροφή του δεύτερου μωρού είναι ένα άλλου είδους πειράματος αφού προσπαθείς να καταλάβεις ποιες πρέπει να είναι οι προτεραιότητές σου, ποιες από τις συνήθειές σου πρέπει να πετάξεις και ποιες να κρατήσεις. Παράλληλα, όμως, μπορείτε πλέον να αναγνωρίσετε τις νίκες σας με το πρώτο παιδί και ν ατις εφαρμόσετε στι δεύτερο, έχετε μάθει να βάζετε τα όριά σας και να απολαμβάνετε τις μικρές, καθημερινές σας επιτυχίες. 

Όταν πια θα έρθει το τρίτο παιδί, τα πράγματα έχουν πάρει τον δρόμο τους. Ξέρετε πολύ καλά ποιες πρέπει να είναι οι προτεραιότητές σας, τι είναι πραγματικά σημαντικό για το μεγάλωμα ενός παιδιού και δεν αναλώνεστε σε ασήμαντα πράγματα που σας κουράζουν. Μπορεί το τρίτο σας παιδί να μην τρώει μόνο βιολογικά προιόντα ούτε να φοράει μόνο ολοκαίνουρια ρούχα, αλλά αποκτά όλα τα προσόντα για να γίνει αυτόνομο, ανεξάρτητο, χαρούμενο και με αυτοπεποίθηση. Γενικά, έχουν γονείς που ξέρουν τι κάνουν. Ίσως όχι πάντα καθώς τα παιδιά δεν είναι ρομπότ και δεν μπορείτε να προβλέψετε πάντα τις αντιδράσεις τους, αλλά σίγουρα έχετε το πλεονέκτημα! 

Μπορεί τα τρίτα μωρά να έρχονται όταν είμαστε ήδη κουρασμένοι και πιο μεγάλοι σε ηλικία, αλλά παράλληλα είμαστε σίγουροι για τον εαυτό μας, πιο σοφοί και πιο ικανοί. Τα γκρίζα μαλλιά και οι ρυτίδες που αποκτήθηκαν με τα δύο προηγούμενα παιδιά, είναι τα παράσημά μας που αξιοποιούμε στο τρίτο. 

Τα πρώτα παιδιά έχουν γονείς που έχει χρόνο και ενέργεια να κάνει την κάθε στιγμή του μαγική. 

Τα δεύτερα παιδιά έχουν γονείς που ξέρουν ότι η μαγεία κρύβεται εκεί που δεν την περιμένεις. 

Τα τρίτα παιδιά έχουν γονείς που τα εμπιστεύονται και τα αφήνουν να φτιάξουν την δική τους μαγεία».

Πηγή: scarymommy.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v