Μωρό γεννιέται με Σύνδρομο Αχτένιστων Μαλλιών και οι φωτογραφίες του θα σου φτιάξουν τη μέρα!

Μωρό γεννιέται με Σύνδρομο Αχτένιστων Μαλλιών και οι φωτογραφίες του θα σου φτιάξουν τη μέρα!

Ο 17 μηνών Locklan Samples γεννήθηκε με κατάμαυρα μαλλιά στο Roswell της Georgia, τα οποία ωστόσο, όταν έγινε 6 μηνών, πήραν ένα ανοιχτό ξανθό (σχεδόν λευκό!) χρώμα και φρίζαραν με τέτοιο τρόπο ώστε να μοιάζει σαν να είχε πάθει ηλεκτροπληξία.

 

Η απότομη αλλαγή εξέπληξε τους γονείς αλλά δεν τους ανησύχησε. Όσο μεγάλωνε ο Locklan τα μαλλιά του φούντωναν και στέκονταν όρθια και δεν μπορούσαν σε καμία περίπτωση να «καθίσουν» προς τα κάτω ούτε και να χτενιστούν. 

Η στιγμή που οι γονείς ανησύχησαν ήταν όταν κάποιος σχολίασε τα μαλλιά του αγοριού στο Instagram, λέγοντάς τους ότι πρόκειται για το «Σύνδρομο των Αχτένιστων Μαλλιών», μια σπάνια γενετική πάθηση κάτι που επιβεβαίωσαν αργότερα με τους γιατρούς.

Τι είναι το «Σύνδρομο των Αχτένιστων Μαλλιών»

Είναι μια γενετικά κληρονομική πάθηση που εμφανίζεται κυρίως σε άτομα με μια διπλή σπάνια μετάλλαξη. Οι μεταλλάξεις είναι ως επί το πλείστον σε τρία γονίδια που εμπλέκονται στον σχηματισμό του στελέχους κάθε τρίχας. Τα συμπτώματα είναι μαλλιά που μοιάζουν σαν όρθιες κλωστές που απωθούνται λόγω στατικού ηλεκτρισμού. Ωστόσο, είναι πιθανό να εμπλέκονται και άλλα γονίδια που καμιά φορά προκαλούν μετάλλαξη σε ένα μόνο γονίδιο.

«Αν δείτε τις τρίχες στο μικροσκόπιο, θα παρατηρήσετε ότι έχουν τριγωνικό σχήμα», δήλωσε στο ABC η Δρ Carol Cheng, παιδοδερματολόγος στο UCLA Health. Κατά τα λεγόμενά της το τριγωνικό σχήμα είναι ο λόγος για τον οποίο οι τρίχες δεν μπορούν να χτενιστούν, καθώς οι αυλακώσεις στο εσωτερικό τους εμποδίζουν την εφαρμογή οποιασδήποτε δομής.

Όπως ήταν φυσικό οι γονείς φοβήθηκαν καθώς δεν υπάρχει θεραπεία για τη συγκεκριμένη πάθηση. Μέχρι στιγμής ωστόσο έχει επηρεάσει μόνο τα μαλλιά και όχι τη συνολική ανάπτυξη του αγοριού. Οι γιατροί σημείωσαν ότι η κατάσταση συνήθως βελτιώνεται ή υποχωρεί μόνη της μόλις αρχίσει η εφηβεία, οπότε είναι θέμα αναμονής.

Η Katelyn η μητέρα του μικρούλη συνιστά στους νέους γονείς να αγκαλιάσουν τη μοναδικότητα των παιδιών τους, όποια κι αν είναι αυτή.

Πηγή: boredpanda.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v