«Βίωσα τη μητρότητα καλύτερα στα 43 παρά στα 34»

«Βίωσα τη μητρότητα καλύτερα στα 43 παρά στα 34»

Η Lucy Baker έγινε μητέρα για τρίτη φορά όταν ήταν 43 ετών. Παρόλο που άκουσε πολλά αρνητικά σχόλια λόγω της ηλικίας της, δηλώνει ότι βίωσε την εγκυμοσύνη και την μητρότητα καλύτερα απ' ότι στα 34 της.

«Απέκτησα το τρίτο μου παιδί στα 43 μου χρόνια και, παρά τα αρνητικά σχόλια που έλαβα από τους γύρω μου, αγκάλιασα αυτό που μου συνέβαινε και το αντιμετώπισα μονάχα με αισιοδοξία.

Ακούγοντας κάποια στιγμή τη Ναόμι Κάμπελ σε συνέντευξή της στη βρετανική Vogue, να λέει ότι το να γίνει μητέρα στα 50 της είναι "το καλύτερο πράγμα που έχω κάνει ποτέ", δεν μπορούσα παρά να ταυτιστώ μαζί της. Γιατί ξέρω πολύ καλά τη χαρά που φέρνει ένα μωρό αργότερα στη ζωή σου, όπως επίσης και το πόσο αυστηρά μπορεί να σε κρίνουν οι άλλοι.

Το να γίνεσαι μαμά σε ηλικία άνω των 40 ετών συνοδεύεται από σχόλια του τύπου ''Θα είσαι 47 όταν το παιδί σου αρχίσει το σχολείο'', ''Δεν βαρέθηκες τις πάνες;'' ή ''Κι αν δεν πάει κάτι καλά με το μωρό;''. Είναι πολύ οδυνηρό να τα ακούς όλα αυτά κυρίως επειδή σου δείχνει ότι οι άνθρωποι σε θεωρούν ανεύθυνη. Σαν να πήρες μια απόφαση χωρίς να έχεις σκεφτεί όλα τα παραπάνω.

Η μητρότητα είναι πολύ πιο αποδεκτή στη δεκαετία των 20 και των 30, αλλά ξεχνάμε ότι αρκετές γυναίκες, όπως εγώ, δεν νιώθουμε ακόμα έτοιμες να γίνουμε μητέρες. Όπως είπε και το μοντέλο, υπάρχει τεράστια χαρά στο να γίνεσαι μαμά σε μεγάλη ηλικία. Γιατί άλλη αυτοπεποίθηση έχεις τότε. Είσαι επίσης καλύτερα οικονομικά και πιο κατασταλαγμένη συναισθηματικά. Και το κυριότερο σε ενδιαφέρει  λιγότερο τι σκέφτονται οι άλλοι.

Το πρώτο μου παιδί γεννήθηκε όταν ήμουν 34 και όταν χαζεύω παλιές φωτογραφίες, μοιάζω σαν να βρίσκομαι έξω από τα νερά μου. Σκέφτομαι πόσο ανώριμη και άπειρη ήμουν. Πραγματικά δεν είχα ιδέα τι έκανα. Ίσως αυτό να ισχύει για πολλές νέες μητέρες, αλλά εγώ πραγματικά ένιωθα πολύ νέα.

Όταν έγινα μαμά στα 43 μου ένιωσα πιο ολοκληρωμένη. Είχα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και απόλαυσα την εγκυμοσύνη μου περισσότερο. Όλοι μου έλεγαν ότι θα ήμουν εξαντλημένη, αλλά μόνο κούραση δεν ένιωθα. Είχα περισσότερη ενέργεια.

Ένα μωράκι είναι ένα τόσο ξεχωριστό γεγονός ανεξάρτητα από την ηλικία της μητέρας! Και πρέπει να αντιμετωπίζονται και οι δυο με αγάπη και σεβασμό. Η καλύτερη συμβουλή που έχω να δώσω σε όποια είναι έγκυος άνω των 40 είναι να κάνει ό,τι μπορεί για να αγνοήσει τα δυσάρεστα σχόλια και απλά να το απολαύσει. Να κάνει αυτό που θέλει με τους δικούς της όρους!».

Πηγή: inews.co.uk

v