Έφαγα λαχανικά χωρίς να τα πλύνω ενώ είμαι έγκυος. Τι θα πάθω;

Έφαγα λαχανικά χωρίς να τα πλύνω ενώ είμαι έγκυος. Τι θα πάθω;

Ερώτηση:
Είμαι 18 εβδομάδων έγκυος και έφαγα 2-3 φορές καρότο και αγγούρι χωρίς να τα πλύνω, απλά τα ξεφλούδισα. Υπάρχει περίπτωση να κολλήσω τοξόπλασμα; Μετά από πόσες μέρες μπορώ να κάνω αιματολογικές και να δείξει αν έχω κολλήσει. Ευχαριστώ.
Απάντηση:

Η πιθανότητα να έχετε κολλήσει τόσο γρήγορα είναι μικρή, παρόλα αυτά κάντε εξετάσεις μετά από 15 μέρες ώστε να ξέρετε τι έχει γίνει.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του «Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v