Είναι ή δεν είναι απιστία το φλερτ; 3 παντρεμένες απαντούν

Είναι ή δεν είναι απιστία το φλερτ; 3 παντρεμένες απαντούν

Το φλερτ έχει δαιμονοποιηθεί από αρκετούς ως εγκεφαλική απιστία, ενώ άλλοι θεωρούν πως πρόκειται για ένα ακίνδυνο και υγιές «σπορ» στο οποίο πρέπει να επιδίδονται ελεύθερα οι σύζυγοι. Εμείς, πάντως, βασανιστήκαμε αρκετά με το αν τελικά το φλερτ είναι απιστία και ρωτήσαμε τρεις παντρεμένες γυναίκες για να μας… διαφωτίσουν.

«Δεν είναι απιστία αλλά μπορεί να πληγώσει» 

Κατερίνα, 39 ετών

Τεχνικά το φλερτ δεν είναι απιστία αφού ο σύντροφός σου δεν σε απατά, αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν σε πληγώνει. Όταν είδα πρώτη φορά τον άντρα μου να φλερτάρει μπροστά μου μια συνάδελφό του που συναντήσαμε τυχαία στο δρόμο, κατάλαβα αμέσως πως το φλερτ μεταξύ τους είναι καθημερινό. Όταν το συζητήσαμε, παραδέχτηκε ότι «υπάρχει χημεία» ανάμεσά τους, αλλά μέχρι εκεί. Δεν θέλει να ξεπεράσουν τα όρια αφενός επειδή δεν έχει ανάγκη για κάτι παραπάνω και αφετέρου δεν θέλει να με πληγώσει. 

Φυσικά εκτίμησα την ειλικρίνειά του, αλλά δυστυχώς με επηρέασε. Πάντα πίστευα πως το φλερτ είναι ακίνδυνο και υγιές, μέχρι που το είδα να συμβαίνει μπροστά στα μάτια μου… Αμέσως ένιωσα ανεπαρκής και πληγωμένη. Μετά από 14 χρόνια γάμου, άρχισα για πρώτη φορά να αναρωτιέμαι αν ο άντρας μου με θέλει όσο μου λέει (και μου δείχνει) ενώ με βασάνιζε η σκέψη πως ίσως με βαρέθηκε. Πέρασαν κοντά δέκα μήνες μέχρι να νιώσω πάλι ασφάλεια, μετά από πολλές συζητήσεις, μερικές επισκέψεις σε σύμβουλο γάμου και πολλά… δάκρυα! 

Στην ερώτησή σας λοιπόν, αν δηλαδή είναι ή δεν είναι απιστία το φλερτ, απαντώ το εξής απλό: όχι, το φλερτ δεν είναι απιστία αλλά πληγώνει σαν να ήταν. 

«Το φλερτ είναι υγεία - θα έπρεπε να φλερτάρουν όλοι οι σύζυγοι» 

Άννα, 47 ετών

Θα σας φανεί περίεργο, αλλά πάντα θεωρούσα το φλερτ σαν ένα είδος απιστίας. Όλα άλλαξαν, όμως, όταν άρχισε να με φλερτάρει ένας μπαμπάς που συναντούσα κάθε απόγευμα στην παιδική χαρά. Είμαστε και οι δύο παντρεμένοι και ευτυχισμένοι στον γάμο μας, οπότε δεν υπήρχε περίπτωση να προχωρήσουμε σε κάτι πιο… πονηρό. Ωστόσο, τα κομπλιμέντα που κάνει για την εμφάνισή μου, το ότι παρατηρεί την παραμικρή αλλαγή πάνω μου και το ενδιαφέρον που δείχνει για τις απόψεις μου, με κάνουν να νιώθω όμορφα. 

Αυτό που παρατήρησα είναι πως εξαιτίας του συγκεκριμένου μπαμπά ένιωσα καλύτερα με τον εαυτό μου. Η αυτοπεποίθησή μου εκτινάχθηκε και ξαφνικά άρχισα ξανά να περιποιούμαι τον εαυτό μου, να είμαι πιο δυναμική και να αντέχω περισσότερο την κουραστική καθημερινότητα. Όλα αυτά είχαν αντίκτυπο και στη σχέση μου με τον άντρα μου. Μετράμε ήδη 21 χρόνια μαζί και δεν περίμενα πως θα με ερωτευτεί ξανά από την αρχή… Προς μεγάλη μου έκπληξη, όμως, συνέβη εξαιτίας ενός αθώου φλερτ! 

«Εξαρτάται από την πρόθεση»

Ζωή, 56 ετών

Με τον άντρα μου γνωριστήκαμε όταν ήμασταν και οι δύο 19 ετών, παντρευτήκαμε στα 23 και μέχρι τα 30 είχαμε ήδη τρία παιδιά. Η αγάπη που τρέφουμε ο ένας για τον άλλον είναι ουσιαστική και βαθιά. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως ο γάμος μας ήταν πάντα «ονειρεμένος».

Περάσαμε περιόδους που η επικοινωνία μας περιοριζόταν στις καθημερινές υποχρεώσεις των παιδιών, κι άλλες που η ερωτική επαφή ανάμεσά μας ήταν σχεδόν ανύπαρκτη. Επίσης, περάσαμε από τη φάση που φλέρταρε άλλες, αλλά και το αντίστροφο. Ωστόσο, αυτό που μας κράτησε μαζί και δεν διαλύθηκε η σχέση μας από την κούραση, τη ρουτίνα και τις δεκάδες δυσκολίες που συναντήσαμε, ήταν η τα ειλικρινά μας συναισθήματα. 

Για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω αν είμαι υπέρ ή κατά του φλερτ. Αυτό που έχω καταλάβει από τη δική μου εμπειρία, είναι πως όλα εξαρτώνται από την πρόθεση των συζύγων. Ακόμα και το πιο αθώο φλερτ μπορεί να βλάψει την εμπιστοσύνη ενός ζευγαριού εάν απουσιάζει η ειλικρίνεια και ο σεβασμός. Αντίθετα, αν ο σύντροφός σου δεν έχει πρόθεση να σε πληγώσει και σέβεται τα όριά που έχετε βάλει στη σχέση σας, ξέρει πού πρέπει να σταματήσει. 

v