«Οφείλω να σέβομαι το σώμα μου γιατί έφερε στον κόσμο τον γιο μου»

«Οφείλω να σέβομαι το σώμα μου γιατί έφερε στον κόσμο τον γιο μου»

Όλες ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να αποδεχτείς τις αλλαγές στο σώμα σου μετά τον τοκετό. Είναι πολύ εύκολο στα λόγια, αλλά εξαιρετικά δύσκολο στην πράξη. Το μοντέλο Hunter McGrady που είναι πλέον μαμά, το γνωρίζει αυτό από πρώτο χέρι και δεν ντρέπεται να μιλήσει ανοιχτά γι' αυτό το θέμα.

Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι εύκολο να ταυτιστείς με ένα μοντέλο! Ένα μοντέλο θα έχει πάντα το σώμα...ενός μοντέλου και δεν έχει καμία σχέση με εμάς τις κοινές θνητές. Toυλάχιστον έτσι το έχουμε στο μυαλό μας! Η McGrady ωστόσο, είναι μία από τις γυναίκες που θα ήθελες να κάνεις παρέα μαζί της! Ο τρόπος που περιγράφει τη μητρότητα αλλά και ο ακομπλεξάριστος χαρακτήρας της σε συνδέουν μαζί της. Επιπλέον, είναι υπέρμαχος του body positivity, κάτι που την κάνει ακόμα πιο συμπαθητική στα μάτια μας.

Σε πρόσφατη ανάρτησή της στο Instagram, μίλησε για το πώς το σωματάκι του παιδιού της, την έκανε να δει με διαφορετικό μάτι το δικό της σώμα. Καθώς έκανε μπάνιο τον γιο της συνειδητοποίησε ότι έπλασε αυτό το υπέροχο σωματάκι 9 μήνες στην κοιλιά της και πόσο θα την στενοχωρούσε αν κάποτε ο γιος της τής έλεγε ότι θέλει να το αλλάξει και ότι δεν το αγαπάει. 

Αυτή η σκέψη την έκανε να σκεφτεί πόσο πολύ έχει αλλάξει μετά τον γιο της και πόσο σημασία έχει να αγαπήσει και να αποδεχτεί το σώμα που έφερε στη ζωή το παιδί της.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Hunter McGrady (@huntermcgrady)

 

«Σήμερα το πρωί, καθώς ντυνόμουν, κοίταξα το σώμα μου και σοκαρίστηκα με το πόσο πολύ έχει αλλάξει. Έχω περισσότερες ραγάδες απ' ότι είχα στο παρελθόν, λες και βγήκαν όλες μετά τον τοκετό. Το στομάχι μου δεν είναι πια τόσο σφιχτό και το στήθος μου... έχει πέσει - μάλιστα, το ένα πιο πολύ από το άλλο! Καθώς, λοιπόν, με κοιτούσα κατονόμαζα όλες αυτές τις ατέλειες. Ναι, το σώμα μου είναι πολύ διαφορετικό μετά τη γέννα του δεύτερου παιδιού μου. Όλα πάνω μου είναι πιο πεσμένα και πιο μαλακά.

 

Τότε θυμήθηκα το σωματάκι του γιου μου στην μπανιέρα. Αυτό το σώμα έπλασε αυτό το πλασματάκι. Έτσι, τράβηξα μια φωτογραφία για να υπενθυμίζω καθημερινά στον εαυτό μου πόσο πολύ πρέπει να εκτιμώ και να σέβομαι το σώμα μου».

Αν, λοιπόν, δεν νιώθετε άνετα με την εμφάνισή σας μετά τη γέννηση του μωρού σας, επιτρέψτε μου να σας πω ότι δεν είστε μόνη. Και ναι, είναι φυσιολογικό! Αλλά αν προτιμούσαμε να αγαπήσουμε το σώμα μας και όχι να το κακολογούμε, πιθανώς να νιώθαμε πολύ καλύτερα. Νομίζω ότι το αξίζουμε.

Πηγή: mother.ly

v