«Δεν άντεξε άλλο το bullying και αυτοκτόνησε»: η τραγική ιστορία μιας 15χρονης

«Δεν άντεξε άλλο το bullying και αυτοκτόνησε»: η τραγική ιστορία μιας 15χρονης

Η Matilda Rosewarne ήταν μόλις 8 χρονών όταν άρχισε να υφίσταται ανελέητο bullying από τους συμμαθητές της. Για εφτά χρόνια πέρασε τα πάνδεινα στα χέρια των βασανιστών της, μέχρι που δεν άντεξε άλλο και τον Φεβρουάριο του 2022, αυτοκτόνησε. Ήταν 15 χρονών...

Ο θείος της, Sam Mason, θυμάται την ανιψιά του ως ένα γενναίο κοριτσάκι που δεν άντεξε άλλο όσα της συνέβαιναν και κατέφυγε στην αυτοκτονία για γλιτώσει. Το κορίτσι δεχόταν σκληρό bullying για χρόνια. Η χειρότερη στιγμή για εκείνη ήταν όταν έπεσε θύμα ψεύτικου πορνό που είχαν διαδώσει οι συμμαθητές της στην πλατφόρμα Snapchat.

Η 15χρονη προσπάθησε σκληρά για να «καθαρίσει το όνομά της», αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Ο εκφοβισμός και οι προσβολές αυξάνονταν μέρα με τη μέρα. Παρόλο που ζήτησε βοήθεια από το σχολείο, αφού η κατάσταση είχε φτάσει στο σημείο να δέχεται απειλές για τη ζωή της, όμως για μία ακόμα φορά η κραυγή βοήθειας δεν ακούστηκε.

Οι συμμαθητές και οι γονείς τους αρνούνταν τις κατηγορίες της: «Ακόμα και με screenshots, τα παιδιά απλά το αρνούνταν κατηγορηματικά και υποστήριζαν ότι ο λογαριασμός τους είχε παραβιασθεί», είπε.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά λίγες μέρες τον θάνατο της κοπέλας, το bullying και οι προσβολές συνεχίζοταν διαδικτυακά. «Διασκέδαζαν με τον θάνατό της», δήλωσε ο θείος της.

Μιλώντας για τον διαδικτυακό εκφοβισμό ο Mason είπε ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παραείναι επικίνδυνα για τη νέα γενιά: «Δεν υπάρχουν συνέπειες, δεν μπορεί να ταυτοποιηθεί ο χρήστης, δεν υπάρχει ενσυναίσθηση, δεν υπάρχουν τύψεις, δεν υπάρχει διαφυγή». Πρόσθεσε ακόμα ότι είναι πολύ δύσκολο για έναν γονιό να ελέγξει τις ενέργειες του παιδιού του στο διαδίκτυο.

Όσο για το σχολείο, ο θείος του κοριτσιού, είπε ότι εγκατέλειψαν την ανιψιά του. «Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία εδώ! Οι δάσκαλοι και ο διευθυντής έχουν πλέον συνταξιοδοτηθεί με ασφάλεια και δεν θα λογοδοτήσουν ποτέ. Δεν θα καταλάβω ποτέ γιατί δεν έκαναν το καθήκον τους».

Ο Mason σ' ένα κείμενό του, το οποίο έκανε το γύρου του διαδικτύου, έκανε έκκληση προς τους γονείς και τους ενήλικες λέγοντας: «Τα παιδιά μας χρειάζονται εμάς - τους ενήλικες - να αναλάβουμε δράση, να τα καθοδηγήσουμε και να τα προστατεύσουμε. 
Δεν υπάρχει προφανής λύση, αλλά έχουμε ένα όπλο που μπορούμε να εφαρμόσουμε αυτή τη στιγμή. Αυτό που είχαμε για όλα αυτά τα χρόνια: - τη δύναμη της συζήτηση. Αν τα παιδιά μας γνωρίζουν ότι μπορούν να μας πουν τα πάντα, μπορεί και να γλιτώσουμε την καταστροφή».

Πηγή: honey.nine.com.au

 

v