Μωράκι με καρδιακή ανεπάρκεια έλαβε το δώρο που του χάρισε τη ζωή: μια νέα καρδιά

Μωράκι με καρδιακή ανεπάρκεια έλαβε το δώρο που του χάρισε τη ζωή: μια νέα καρδιά

Η μικρούλα Elodie διαγνώστηκε με μια σπάνια καρδιοπάθεια όταν ήταν μόλις 2 μηνών. Μετά από 6 μήνες αναμονής μέχρι να βρεθεί συμβατός δότης και πολλές δυσκολίες, έλαβε το καλύτερο δώρο: μια νέα καρδιά που της έσωσε τη ζωή!

Η μητέρα της, Kate Baker, συγκινημένη για την ευτυχή έκβαση που είχε η περιπέτεια υγείας της κόρης της δήλωσε «Το σθένος που επέδειξε τους τελευταίους επτά μήνες μας εκπλήσσει συνεχώς», ενώ ο μπαμπάς της πρόσθεσε «Είμαστε τόσο περήφανοι γι' αυτήν. Το χαμόγελο, η χαρά της κι ο ακλόνητος ενθουσιασμός της, πραγματικά, μας γεμίζουν αισιοδοξία».

Η μεταμόσχευση καρδιάς της μικρούλας στέφθηκε με επιτυχία και η μικρούλα πήρε εξιτήριο μόλις 10 μέρες μετά.

Οι Bakers, που κατάγονται από τη Μινεσότα, πήγαν για πρώτη φορά την Elodie τον περασμένο Αύγουστο στο νοσοκομείο της Μινεάπολης, όπου αργότερα διαγνώστηκε με διατατική μυοκαρδιοπάθεια. Μετά από επτά εβδομάδες παραμονής στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε άλλο νοσοκομείο, στο οποίο έζησε σχεδόν έξι μήνες.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία, η διατατική μυοκαρδιοπάθεια δυσκολεύει στην άντληση αίματος και ο καρδιακός μυς δεν συστέλλεται κανονικά. Καθώς η καρδιά εξασθενεί, μπορεί να προκληθεί καρδιακή ανεπάρκεια.

Προτού βρεθεί συμβατός δότης η Elodie υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για να της δοθεί προσωρινή βοήθεια από συσκευή κοιλιακής υποβοήθησης.

«Είχε καρδιακή ανεπάρκεια τελικού σταδίου ως αποτέλεσμα της διατατικής μυοκαρδιοπάθειας. Ο μόνος τρόπος για να επιβιώσει η Elodie μέχρι τη μεταμόσχευση ήταν αυτή η συσκευή», δήλωσε η γιατρός της.

Παρά τις δυσκολίες και το γεγονός ότι ήταν συνδεδεμένη με ένα μηχάνημα η Elodie  έμαθε να κάθεται και να μπουσουλάει.

Όσον αφορά τη μεταμόσχευση καρδιά της, η γιατρός της μικρής δήλωσε «Είναι πραγματικά το πιο απίστευτο δώρο ζωής που μπορεί να κάνει κανείς σε μια οικογένεια στις πιο σκοτεινές ώρες της».

Πηγή: chicago.suntimes.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v