Γεννήθηκε στις 23 εβδομάδες αλλά πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις και τα κατάφερε!

Γεννήθηκε στις 23 εβδομάδες αλλά πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις και τα κατάφερε!

Το αποκάλεσαν «μωράκι - θαύμα» και όχι άδικα, αφού όταν γεννήθηκε πρόωρα στις 23 εβδομάδες ζύγιζε λιγότερο από 650 γραμμάρια και είχε να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα υγείας. Οι γονείς του ήταν προετοιμασμένοι για το χειρότερο σενάριο, αλλά δεν έχασαν την ελπίδα τους ότι το παιδάκι τους θα σωθεί.

Τα νερά της  Hannah, έσπασαν στις 22 εβδομάδες αλλά οι γιατροί κατάφεραν να κρατήσουν τον μικρούλη στην κοιλιά της για 7 ημέρες. Όταν γεννήθηκε το μωράκι ζύγιζε 640 γραμμάρια, κάτι που δεν περίμενε κανείς μια και τα περισσότερα έμβρυα αυτής της ηλικίας δεν ξεπερνούν το μισό κιλό, και παρά τις ανησυχίες των γιατρών, ανέπνεε και έκλαψε κανονικά. 

Παρόλα αυτά, ο μικρός Raffi είχε να αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα υγείας καθώς μολύνθηκε από κάποιο μικρόβιο το οποίο εξαπλώθηκε σε ζωτικά όργανα και οδήγησε στη σηψαιμία, αλλά η μάχη που έδωσε ήταν συγκλονιστική, σύμφωνα με το νοσηλευτικό προσωπικό που τον παρακολουθούσε. 

Μετά από δύο εβδομάδες στη ΜΕΘ και τους γονείς του να αγωνιούν κάθε λεπτό για το αν θα καταφέρει να ζήσει, η σηψαιμία εξαφανίστηκε χωρίς να επηρεάζει την καρδιά, τους πνεύμονες ή τον εγκέφαλο του παιδιού. Το μικροσκοπικό μωράκι κατέρριψε όλες τις πιθανότητες και σήμερα ζυγίζει 6 κιλά, είναι υγιέστατο και ετοιμάζεται να πάρει εξιτήριο. 

«Το πιο δύσκολο ήταν όταν έπρεπε να γυρίσουμε σπίτι αφήνοντας το μωρό μας στο νοσοκομείο, αλλά ξέραμε πως είναι σε καλά χέρια και κάναμε υπομονή. Οι μαίες μας έδειξαν όλα όσα χρειάζεται να ξέρουμε τώρα που μικρός μας Raffi θα έρθει επιτέλους σπίτι, ενώ δειλά δειλά αρχίσαμε και τον θηλασμό», εξηγεί η μαμά του. 

Οι συγγενείς και οι φίλοι του ζευγαριού περιμένουν πώς και πώς να συναντήσουν το «μωρό - θαύμα» και είναι έτοιμοι να στηρίξουν την οικογένεια σε ό,τι χρειαστεί, σύμφωνα με τον μπαμπά του μικρού. Εμείς, τους ευχόμαστε να είναι πάντα δυνατοί, υγιείς και ενωμένοι και να απολαύσουν τον μωράκι τους με όλη την αγάπη του κόσμου!

Πηγή: mirror.co.uk

v