Νόμιζε ότι ήταν έγκυος αλλά τελικά είχε καρκίνο: «διαλύθηκα ψυχικά»

Νόμιζε ότι ήταν έγκυος αλλά τελικά είχε καρκίνο: «διαλύθηκα ψυχικά»

Όταν βγήκε θετικό το τεστ εγκυμοσύνης, η Kaylan Wilhelm που ήταν ήδη μαμά ενός αγοριού, έκλεισε αμέσως ραντεβού με τον γυναικολόγο της για να επιβεβαιώσει ότι ήταν έγκυος. Αυτή η επίσκεψη, όμως, ήταν η αρχή ενός δύσκολου ταξιδιού που κανείς δεν περίμενε...

Ο γιατρός επιβεβαίωσε την εγκυμοσύνη της Wilhelm όταν είδε τις αιματολογικές της εξετάσεις. Υπολόγιζε ότι ήταν περίπου πέντε εβδομάδων, αλλά όταν έφτασε η ώρα του υπερηχογραφήματος τα πράγματα περιπλέχθηκαν, καθώς ανακάλυψε ότι δεν υπήρχε... μωρό.

«Η μήτρα μου ήταν γεμάτη με κάτι που έμοιαζε με σταφύλια», είπε η Wilhelm. Μετά από μια διαδικασία διαστολής και απόξεσης που συνέστησε ο γιατρός, ήλπιζε ότι όλα θα ήταν εντάξει, αλλά λίγο αργότερα άρχισε να υποφέρει από αιμορραγίες. «Έκαναν άλλο ένα υπερηχογράφημα και η μήτρα μου είχε ακόμα περισσότερα από αυτά που μοιάζουν με σταφύλια», εξήγησε ενώ συμπλήρωσε ότι οι γιατροί πήραν δείγματα και τα έστειλαν για εξετάσεις.

Λίγο μετά έλαβε τα τρομερά νέα: είχε διαγνωστεί με τροφοβλαστική νόσο κύησης σταδίου 1 - μια μορφή καρκίνου που εμφανίζεται συνήθως μετά από μια μη φυσιολογική εγκυμοσύνη, όπως είναι η μοριακή εγκυμοσύνη.

«Όλο αυτό με διέλυσε ψυχικά. Έκλαιγα και δεν το πίστευα!», εξομολογήθηκε η μητέρα.

Μετά τη διάγνωση η Wilhelm υποβλήθηκε σε χημειοθεραπεία, η οποία ήταν εξαιρετικά δύσκολη. Το φάρμακο που έπαιρνε προκάλεσε ανοιχτή πληγή στο χέρι της, αφού διείσδυσε στον ιστό αντί στις φλέβες της. «Με έκαψε κυριολεκτικά από μέσα προς τα έξω. Ο ογκολόγος μού είπε όταν ήταν μια σπάνια επιπλοκή», είπε.

Αφού τελείωσε τη θεραπεία, οι γιατροί συνέχισαν να παρακολουθούν την υγεία της. Κατά τη διάρκεια της ανάρρωσης ωστόσο, έμεινε έγκυος και παρόλο που τής είπαν ότι ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο, η Wilhelm έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι!

Πηγή: honey.nine.com.au

v