Οι κόρες μου έρχονται κάθε βράδυ στο κρεβάτι μας - τι να κάνω;

Οι κόρες μου έρχονται κάθε βράδυ στο κρεβάτι μας - τι να κάνω;
Ερώτηση:
Έχω δύο κορίτσια 6 και 4 ετών αντίστοιχα και, λόγο ελλείψεις χορού, κοιμούνται στο ίδιο δωμάτιο με μας αλλά στα δικά τους κρεβάτια. Ενώ κάθε βράδυ ξαπλώνουν το καθένα στο κρεβατάκι του, μέσα στη νύχτα έρχονται στο δικό μας με αποτέλεσμα ο μπαμπάς να κοιμάται στον καναπέ.
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Το θέμα του ύπνου είναι ένα σημαντικό θέμα που αφορά την ανάπτυξη των παιδιών σας αλλά και τη λειτουργία της οικογένειας σας. Ο χώρος είναι σημαντικός, και κατανοώ πως η έλλειψη του σας περιορίζει τις επιλογές σας. Είναι σημαντικό να είστε κοντά με τον άντρα σας.

Εάν επιθυμείτε να κοιμάστε μαζί θα χρειαστεί να είστε συνεπείς ως προς αυτό και να μην υπάρχει η επιλογή του καναπέ. Έτσι τα κορίτσια σας θα καταλάβουν πιο γρήγορα ότι το κρεβάτι σας είναι για το ζευγάρι, κι εκείνες έχουν τα δικά τους. Ακόμη και εάν έρχονται στο κρεβάτι σας μπορείτε αφού κοιμηθούν να τις μεταφέρετε ξανά στα δικά τους. Εάν το μήνυμα σας είναι ξεκάθαρο, θα το πάρουν άμεσα, μην ανησυχείτε.

Φροντίστε τρυφερά τόσο τα παιδιά σας όσο και τη σχέση σας. Μιλήστε με τον άντρα σας και αποφασίστε τι σας ταιριάζει σα λύση, ώστε από κοινού να την υποστηρίξετε.

Σας ευχαριστώ

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.  

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v