«Έζησα πραγματικά μόνο όταν έκανα αποτοξίνωση από τα social media για 2 μήνες»

«Έζησα πραγματικά μόνο όταν έκανα αποτοξίνωση από τα social media για 2 μήνες»

Mια μητέρα αποφάσισε να κάνει αποχή από τον κόσμο των social media για δύο μήνες και συνειδητοποίησε πόσο πολλά χάνει από την καθημερινότητά της με το να περνάει ώρες ατελείωτες πίσω από μια οθόνη.

«Έχω μείνει σχεδόν δύο ολόκληρους μήνες μακριά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στην αρχή, δεν πίστευα ότι θα τα κατάφερνα. Περνούσα πολλές ώρες χαζεύοντας και κάνοντας scrolling. Δεν είχα ιδέα πόσο καιρό θα διαρκούσε αυτή η αποτοξίνωση, αλλά ήξερα ότι ήταν απαραίτητη.

Στο διάστημα αυτό έμαθα τόσα πολλά τόσο για τον εαυτό μου και για τον κόσμο.

Συνειδητοποίησα πόσο συχνά αναζητώ επιβεβαίωση από τους άλλους. Πόσο χρόνο χάνω παγιδευμένη πίσω από μια οθόνη. Πόσο επιφανειακές έχουν γίνει οι σχέσεις. Και πόσο εύκολα μπορείς να απογοητευτείς ή να στενοχωρηθείς.

Ακόμα, συνειδητοποίησα πόσο όμορφος είναι ο αληθινός κόσμος!

Κάποιοι άνθρωποι δεν πρόσεξαν καν την απουσία μου στα social media - άλλο ένα σημαντικό μάθημα. Άλλοι πάλι ανησύχησαν και έσπευσαν να επικοινωνήσουν μαζί για να μου δείξουν ότι νοιάζονται.

Μία γνωστή μού είπε ''Παρατήρησα ότι ανεβάζεις τίποτα τον τελευταίο καιρό. Μου έλειψε να βλέπω τα παιδάκια σου''. Ήταν ένα γλυκό σχόλιο - ένα σχόλιο που θα έπρεπε να με κολακεύει. Αλλά η απάντησή μου ήταν πολύ διαφορετική.

Με δάκρυα στα μάτια τής είπα: "Το ξέρω, αλλά επιτέλους μου δόθηκε η ευκαιρία".
Πολύ συχνά είμαι παγιδευμένη πίσω από μια οθόνη. Τραβώντας την τέλεια φωτογραφία. Δημιουργώντας την τέλεια ανάρτηση. Κάνοντας ένα έξυπνο σχόλιο.

Και ακόμα πιο συχνά χάνω αυτό που βρίσκεται ακριβώς μπροστά μου.
Η ζωή φαίνεται πολύ διαφορετική μέσα από έναν φακό. Και επιτρέψτε μου να σας πω ότι είναι πολύ πιο όμορφη στην πραγματικότητα και δεν χρειάζεται κανένα φίλτρο».

Πηγή: herviewfromhome.com

v